Posturi de medici, plătite cu 30.000 de lei, fără căutare în România: Secția ATI din Spitalul din Mioveni, ÎNCHISĂ

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

La Spitalul Orăşenesc din Mioveni, spital de stat, construit de la zero, în județul Argeș, este nevoie urgentă de medici infecţionişti şi de ATI. Cu gărzi, salariul poate ajunge la 30.000 de lei net, dar posturile nu le vrea nimeni, așa că ATI stă nefolosită.

Spitalul din Mioveni, județul Argeș, arată ca un spital din Occident. A fost construit de la zero, dar cu toate acestea, unitatea sanitară are o mare problemă, care poate fi regăsită în multe spitale din ţară: lipsa medicilor.

Cea mai gravă lipsă de specialişti este la ATI, deși județul Argeș este în topul îmbolnăvirilor de COVID-19.

Atât în corpul nou de clădire, cât şi în cel vechi, unitate Covid aflată imediat lângă clădirea nouă, este nevoie de cel puţin 8 medici de ATI şi de mai multe posturi de infecţionişti şi asistenţi medicali.

Cei care vor să vină aici primesc salariu mare, spune primarul din Mioveni, Ion Georgescu. Cu tot cu gărzi şi sporuri, şi în funcţie de grad şi vechime, se poate ajunge şi la 30.000 de lei net, la care se adaugă masă şi casă pe chirie mică, suportate de Consiliul Local.

„Eu îi invit şi plătesc deranjul lor până la Mioveni să se convingă pe viu“

 

„Dacă fac șapte gărzi pe lună, se ajunge la vreo 250 – 300 de milioane (30.000 lei – nr.r), salariu net pe lună. Eu îi invit şi plătesc deranjul lor până la Mioveni să se convingă pe viu, şi după aia să ia o hotărâre!”, a spus primarul Georgescu.

Managerul spitalului, Horia Trăilă, spune că nu este ajutat deloc de procedurile actuale: pe perioada stării de alertă, posturile nu pot fi ocupate prin concurs.

La fel de adevărat este şi că specialiştii preferă centrele medicale mari, dar şi că în ultimii ani sute de medici de ATI au plecat în străinătate.

„Este foarte greu să atragi oameni care să-ţi vină în spital în condiţiile în care nu poţi să faci angajări decât pe durată determinată, în condiţiile stării de alertă. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri În acest moment practic este o secţie de 7 paturi ATI pregătite cu ventilatoare şi injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici”, a declarat dr. Trăilă, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel