Povestea lui Michele, clovnul care aduce zâmbete pe fețele micuților bolnavi de cancer din Bologna

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Michele, clovnul care aduce zâmbete pe fețele bolnavilor de cancer (Foto: Fanpage)
Michele, clovnul care aduce zâmbete pe fețele bolnavilor de cancer (Foto: Fanpage)

Povestea emoționantă a lui Michele Mariani, clovnul care aduce zâmbete pe fețele micuților bolnavi de cancer dintr-o clinică din Bologna. Totul s-a schimbat când s-a îmbolnăvit și el.

Michele Mariani, un clovn de stradă în vârstă de 56 de ani din Pesaro, și-a dedicat viața aducerii bucuriei pacienților din spital, în ciuda propriei sale lupte împotriva mielomului multiplu. De trei ori pe săptămână, Michele călătorește la Policlinica Sant'Orsola din Bologna pentru tratamentele sale, dar și pentru a oferi un zâmbet și speranță tinerilor bolnavi de cancer și altor pacienți.

Michele a descoperit în această boală o oportunitate de a-și folosi experiența personală pentru a se conecta mai profund cu cei aflați în suferință.

"Această boală a fost aproape un har. Desigur, aș fi preferat să nu-l am, dar îmi oferă o putere unică în a putea vorbi cu oamenii bolnavi, a empatiza cu ei și a le oferi acea energie și încredere în a crede în ei,” spune Michele pentru publicația italiană Fanpage.

Michele s-a îmbolnăvit de cancer în 2017

  

Michele și-a început cariera ca clovn de stradă prin intermediul Crucii Roșii, dar din 2017, când a fost diagnosticat cu mielom multiplu, misiunea sa a căpătat o nouă semnificație. Trei zile pe săptămână, după ce urmează terapiile necesare, Michele se transformă în „magicianul balon” pe care copiii de la secția de oncohematologie îl așteaptă cu nerăbdare.

Activitatea sa nu se limitează doar la copii. Michele aduce bucurie și pacienților mai în vârstă, familiilor acestora și personalului medical din diverse secții ale spitalului.

"M-am născut ca clovn de stradă prin Crucea Roșie. Fiecare are propria artă, care poate fi magie, jonglerie. Mi-am dus pasiunea la maximum cu baloane,” explică Michele.

La Sant'Orsola, Michele combină tratamentele medicale cu pasiunea sa pentru a aduce bucurie celor din jur. „Pe lângă faptul că ofer tratament, fac ceea ce îmi place cel mai mult, și anume să aduc bucurie copiilor. Și această bucurie este un alt leac foarte important. Da, e greu, dar e la fel de vindecător,” afirmă el.

Experiența sa i-a demonstrat că a-i face pe ceilalți să se simtă bine poate avea efecte pozitive asupra propriei sănătăți. „La început am făcut terapiile obișnuite și apoi m-am dus acasă la culcare, dar ajungeam să mă simt rău până a doua zi dimineață. În schimb, dedicându-mă acestor activități de voluntariat, mă simt mai bine. Este impresionant,” mărturisește Michele.

Invitat special la evenimente și petreceri, Michele continuă să își extindă proiectele legate de terapia cu clovn, aplicându-și viziunea chiar și atunci când lucrează cu adulți. „Majoritatea se schimbă apoi, și este un lucru frumos, pentru că zâmbetul care apare și energia pe care i-o oferi mă fac să mă simt enorm de recunoscător pentru tot ceea ce fac,” mai spune el, potrivit sursei citate. 

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel