Șeful statului, Klaus Iohannis, a avertizat din nou că greul nu a trecut. Medicii atrag atenția, că virusul nu atacă doar plămânii, ci mai multe organe și sunt nevoiți să adapteze tratamentul în funcție de evoluția acestei boli, care este foarte puțin cunoscută.
Moartea a mai luat un medic. S-a stins în noaptea de duminică spre luni, sub privirile colegilor. Doctoriţa Mariana Andrioaie, medic primar de medicină internă, avea 68 de ani dar lucra cu derogare, la Spitalul Judeţean din Botoşani. De la începutul epidemiei a fost în prima linie de triaj. În a doua parte a lunii martie, a avut contact direct cu o pacientă de 27 de ani, considerată cazul zero în Moldova. Tânăra s-a stins iar doctoriţa a făcut atunci testul şi ieşit negativ. A stat acasă în izolare două săptămâni.
„I-a încurajat şi a muncit alături de ei”
„Noi am avut şi o perioadă de izolare, pentru că acel caz a fost gestionat de amândouă şi am vorbit în fiecare zi şi ne-am încurajat reciproc. Şi-a dorit să ofere o mână de ajutor spitalului şi colegilor. Este cumplit să pierzi un coleg, un prieten bun şi un om de nădejde”, a spus Ramona Guraliuc, medic şef UPU-SMURD Botoşani, potrivit Știrile PRO TV.
După ce a ieşit din izolare, doctoriţa s-a întors la muncă. Se pensionase acum trei ani, dar şi-a prelungit contractul pentru a-şi ajuta colegii, în condiţiile în care în spital sunt prea puţini medici. Ultima gardă a avut-o în Vinerea Mare apoi, două zile mai târziu, a început să se simtă rău. A fost internată, apoi transferată la spitalul de boli infecţioase din Iaşi.
„În aceste momente teribile pentru personalul spitalului, a fost alături de el, i-a încurajat şi a muncit alături de ei şi, din păcate, este o jertfă în această bătăile cu Covid19”, a declarat Ioan Astafei, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Botoşani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News