Prăjitura Bărăgan: desertul care făcea furori în comunism. L-ai gustat sigur măcar o dată

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Prăjitura Bărăgan - rețeta care făcea furori în comunism
Prăjitura Bărăgan - rețeta care făcea furori în comunism

Prăjitura Bărăgan era o rețetă foarte la modă acum 40-50 de ani, atunci când gospodinele nu se lăsau învinse de lipsurile din magazine și inventau rețete delicioase cu ce aveau la îndemână.

Prăjitura Bărăgan este un preparat în care margarina, gemul sau binecunoscuta marmeladă sunt vedetele. Lipsa ingredientelor mai "sofisticate" ne arată cât de inventive erau mamele noastre atunci când trebuiau să pună pe masă un desert delicios, chiar și în vremuri de criză.

Citește și Cuburi de USTUROI pisat şi congelat: un truc inedit, care ne face viaţa mai uşoară în bucătărie

Ingrediente:

 

- 300 gr făină

- 150 gr. margarină

- 500 gr zahăr

- 1 lămâie

- 1 linguriţă bicarbonat

- 4 ouă

- 10 linguri lapte

- 10 linguri gris

- 2 plicuri zahăr vanilat

- 500 grae gem sau marmeladă

- 1 linguriţă scorţişoară

- 150 gr nucă tăiată

Vezi și: Prăjitura tăvălită ca la mama acasă. Rețeta clasică - delicioasă și ușor de preparat

Prăjitura Bărăgan. Mod de preparare

 

Se pune făina într-un castron, se rade coaja de lămâie, se pune bicarbonatul, apoi se freacă bine cu margarina. Se adaugă 150 gr zahăr, un gălbenuş de ou şi puţin lapte. Se frământă şi se se pune la rece. Trei gălbenuşuri se freacă cu 300 gr. zahăr până amestecul devine cremos apoi se adaugă 10 linguri lapte, nuca tăiată, rahatul, scorţişoara, gemul. Se amestecă bine totul, apoi se adaugă cele 4 albuşuri bătute spumă.

Într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt se întinde o foaie, se înţeapă cu o furculiţă apoi se pune crema, peste se pune cealaltă foaie şi se dă la copt la cuptorul în prealabil încins la 180 grade. Înţepăm cu o furculiţă şi foia de deasupra.

Când este bine rumenită, scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească şi punem zahăr pudră.

TRUCURI: 1. De preferinţă se pune gem de culoare închisă pentru a ieşi combinaţia aspectuoasă.

2. Dacă gemul este de culoare deschisă, faceţi foile cu cacao!

Poftă bună!

Rețetă de aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel