Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit. Ingrediente
400 g griș
150 g zahăr
1 pliculeț praf de copt
100 g fulgi cocos
2 ouă mari
150 g unt
250 g iaurt
esenta vanilie
100 g migdale
un praf de sare
Pentru sirop:
400 g zahar
500 ml apa
1 lingurita zeama de lamaie, proaspat stoar saun plic zahar vanilinat
Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit. Cum se prepara
Grișul, zahărul, praful de copt, sarea și fulgii de cocoș se pun într-un bol încăpător. Amestecă ușor pentru a se omogeniza compoziția. Într-un alt bol se pun ouăle, iaurtul și esență de vanilie. Mixează bine până la omogenizare și adaugă peste acestea ingredientele uscate. Adaugă compoziția într-o tavă unsă din belșug cu unt și las-o la frigider timp de două ore.
Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent
Scoate prăjitură, tăi-o cu un cuțit în pătrățele sau romburi și adaugă în centrul fiecărui pătrățel câte o migdală. Coace apoi totul la cuptorul încins la 190 de grade Celsius timp de 40 de minute.
Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit, s-ar putea să îți placă și rețeta Mannik, rețeta tradițională a tortului din griș, un deliciu simplu și rapid: Se topește în gură!
Pentru sirop, se pune la fiert apă, zeamă de lămâie, zahărul și zahărul vanilinat. Siropul se fierbe până când zahărul se dizolvă complet. Când prăjitură s-a copt, toarnă siropul peste această și mai coace-o timp de 15 minute. coate prăjitură din cuptor și las-o să se răcească la temperatura camerei. Servește-o rece, alături de o cană de cafea sau de ceai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News