Prăjitură cu apă și cacao. Un desert delicios de post, fără ouă, unt și lapte

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prăjitură cu apă și cacao. Un desert delicios de post, fără ouă, unt și lapte.
Prăjitură cu apă și cacao. Un desert delicios de post, fără ouă, unt și lapte.

Prăjitura cu apă și cu cacao este un desert perfect pentru zilele de post, deoarece nu conține ouă, unt și lapte. Este cea mai gustoasă varianta a rețetei originale a prăjiturii cu lapte. Cu siguranță, rețeta va fi apreciată și de cei care nu vor sa renunțe la un desert și încearcă să slăbească câteva kilograme.

Prăjitura cu apă, fără lapte, ouă și unt. Rețeta este foarte ușoară și este gata în 20 de minute.

Ingrediente pentru șase porții:

300 ml apă,

50 ml suc de portocale,

150 de grame de zahăr,

320 de grame de făină,

75 gr ulei de semințe de floarea soarelui,

30 de grame de cacao neîndulcită,

1 plic praf de copt.

Timp de preparare - 30 minute

Timp de gătire - 50 de minute

Dificultate - Foarte ușor

Bucătărie: italiană.

Vă sugerăm și: Prăjitură cu ciocolată și maioneză. Un desert original și uimitor de delicios, cu care își vei cuceri oaspeții

 

Cum se prepară prăjitură cu apă și cacao

 

Într-un recipient închis cu capac, amestecați energic apa, uleiul și sucul de portocale. În alt vas, cerne făina, praful de copt și cacao. Apoi adăugați zahărul.

Încercați și: Prăjitura cremoasă cu iaurt și caramel. Rețeta uimitoare, creată doar pentru tine!

În acest moment adăugați, treptat făina în amestecul de apa și ulei și amestecați bine până obțineți un amestec omogen.

Se toarnă aluatul obținut într-o tava cu diametrul de 20-22 cm, unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt.

Vedeți și: Prăjitură „întoarsă” cu ananas. O rețetă delicioasă tradițională din 1920

Coaceți prăjitura cu apă și cacao în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de 50 de minute. Scoateți prăjitura din cuptor, nu înainte de a face testul scobitorii pentru a verifica dacă este gata în interior. Scobitoarea trebuie să iasă curată și uscată pentru ca prăjitura să fie coaptă și în interior.

Puteți preara și:  Bavareză cu cafea. Fără făină și fără unt. Un desert spectaculos, pentru masa de Revelion

După ce ați scos prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească și pudrați-o cu zahăr pudră. Servii desertul nostru delicios alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel