Prăjitura cu apă, fără lapte, ouă și unt. Rețeta este foarte ușoară și este gata în 20 de minute.
Ingrediente pentru șase porții:
300 ml apă,
50 ml suc de portocale,
150 de grame de zahăr,
320 de grame de făină,
75 gr ulei de semințe de floarea soarelui,
30 de grame de cacao neîndulcită,
1 plic praf de copt.
Timp de preparare - 30 minute
Timp de gătire - 50 de minute
Dificultate - Foarte ușor
Bucătărie: italiană.
Vă sugerăm și: Prăjitură cu ciocolată și maioneză. Un desert original și uimitor de delicios, cu care își vei cuceri oaspeții
Cum se prepară prăjitură cu apă și cacao
Într-un recipient închis cu capac, amestecați energic apa, uleiul și sucul de portocale. În alt vas, cerne făina, praful de copt și cacao. Apoi adăugați zahărul.
Încercați și: Prăjitura cremoasă cu iaurt și caramel. Rețeta uimitoare, creată doar pentru tine!
În acest moment adăugați, treptat făina în amestecul de apa și ulei și amestecați bine până obțineți un amestec omogen.
Se toarnă aluatul obținut într-o tava cu diametrul de 20-22 cm, unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt.
Vedeți și: Prăjitură „întoarsă” cu ananas. O rețetă delicioasă tradițională din 1920
Coaceți prăjitura cu apă și cacao în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de 50 de minute. Scoateți prăjitura din cuptor, nu înainte de a face testul scobitorii pentru a verifica dacă este gata în interior. Scobitoarea trebuie să iasă curată și uscată pentru ca prăjitura să fie coaptă și în interior.
Puteți preara și: Bavareză cu cafea. Fără făină și fără unt. Un desert spectaculos, pentru masa de Revelion
După ce ați scos prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească și pudrați-o cu zahăr pudră. Servii desertul nostru delicios alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News