Prăjitură cu cafea. Fără unt, lapte sau făină. Are doar 170 de calorii și este senzațional de bună

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prăjitură cu cafea. Fără unt, lapte sau făină. Are doar 170 de calorii și este senzațional de bună
Prăjitură cu cafea. Fără unt, lapte sau făină. Are doar 170 de calorii și este senzațional de bună

Prăjitură cu cafea fără unt, lapte și făină: are doar 170 de calorii. Pregătirea unui desert poate fi uneori o îndeletnicire lungă și relativ complicată. Nu se întâmplă așa cu această rețetă pe care o prezentăm mai jos. 

Este o prăjitură cu cafea cu gust demențial și cu o aromă intensă și inconfundabilă. Preparată cu cafea decofeinizată, poate fi bună și pentru copii. Odată ce vei încerca acest desert, vei dori să-l faci în fiecare zi. Prăjitura este bună și ușor de digerat, deoarece nu conține nici făină, nici praf de copt.

 

Ingredientele pentru șase porții:

o jumătate de kilogram de ricotta ușoară;

65 de grame de cafea sau chiar cafea decofeinizată;

40 de grame de amidon de porumb;

80 de grame de stevia sau 120 de grame de zahăr normal,

trei ouă.

 

 

Prăjitură cu cafea. Fără unt, lapte sau făină. Are doar 170 de calorii și este senzațional de bună. PREGĂTIREA

 

În primul rând, preparați cafeaua care trebuie să se răcească înainte de a fi folosită. Luați castron destul de mare și puneți ricotta în el, apoi adăugați stevia (sau zahărul normal) și mixați  totul cu un tel. Când amestecul ajunge la o consistenta cremoasă adăugați, pe rând, ouăle, amestecând bine tot timpul.

 

Vedeți și: Chec cu fructe de pădure. Fără făină și fără lapte cu doar 130 de calorii. Un deliciu culinar, gata in 30 de minute

 

După ce ați făcut acest lucru, luați amidonul de porumb și adăugați-l la amestec, amestecând mereu. Apoi turnați cafeaua rece. Desigur mixând mereu compoziția.

 

Încearcă și: Prăjitură japoneză fără făină. Un desert preparat din trei ingrediente, care te va cuceri. Ușor de pregătit și deosebit de delicios

 

Acum luați o formă de tort cu diametrul 20 de centimetri, turnați în ea aluatul și dați-l la cuptor pentru puțin sub o oră, la 170 de grade.

Când este gata (puteți face clasicul test cu scobitoarea), scoateți prăjitura din cuptor și dați-o la frigider pentru minim trei ore. După trei ore, răsturnați prăjitura pe un platou de servire, feliați-o și serviți-o pe la masă. Poftă bună!

 

Vă sugerăm și: Desertul care arată ca o picătură de ploaie. Are ZERO calorii și se face doar din două ingrediente banale

 

Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - 50 de minute, timp de odihnă în frigider -  trei ore, timp total -  aproximativ patru ore, porții -  șase, calorii -170 per felie

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel