Ingredientele principale în prăjitura cu caise și iaurt sunt… caisele. Aciditatea lor naturală este echilibrată perfect de aroma dulce și delicată a amestecului de iaurt, ceea ce face ca prăjitura să fie perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare, chiar și pentru copii.
O parte din caise se taie în bucăți mici și se adaugă direct în aluat, în timp ce restul se folosesc pentru a decora suprafața prăjiturii și a o face și mai apetisantă.
Foarte aromată și pufoasă, această prăjitură este ușor de preparat și nu conține unt, fiind potrivită și pentru cei care țin la siluetă.
Dacă vă plac deserturile cu fructe proaspete, trebuie să încercați și tortul cu mere și iaurt, fără unt.
Cum se face prăjitura cu caise și iaurt: explicații pas cu pas
Ingrediente
250 g de făină
50 g făină integrală sau făină de ovăz
3 ouă medii
170 g zahăr brun
250 g iaurt de caise (sau altă aromă)
80 ml ulei
16 g praf de copt
1 linguriță de extract de vanilie
350 g caise
zahăr pudră
Mod de preparare
Se pun ouăle într-un castron mare și se bat cu un mixer electric împreună cu zahărul și vanilia. Când se obține un amestec ușor și pufos, se adăugă iaurtul și uleiul, amestecând constant. La final, se adaugă aproximativ jumătate din caise, în prealabil spălate, curățate de sâmburi și tăiate în cubulețe.
Se toarnă amestecul într-o formă de tort de 22 cm unsă cu unt și tapetată cu făină și se decorează suprafața cu caisele rămase tăiate în felii. Se presară cu zahăr brun și se coace la 180 de grade timp de cel puțin 50 de minute, verificând cu o scobitoare. Dacă folosiți un cuptor cu ventilator, gătiți la 170 de grade timp de aproximativ 45 de minute.
Scoateți prăjitura cu caise și iaurt din cuptor, lăsați-o să se răcească și presărați zahăr pudră înainte de a o servi.
Poftă bună!
Vezi și: Prăjitura cu ciocolată fără coacere . Un desert proaspăt și irezistibil
Trucuri utile: servire și mod de păstrare
Prăjitura cu iaurt și caise se păstrează la temperatura camerei timp de 3-4 zile, sub capac, preferabil un clopot de sticlă.
Puteți congela prăjitura, întreagă sau în felii, timp de 1-2 luni.
Pentru a obține o suprafață ușor caramelizată care să contrasteze cu aciditatea caiselor, adăugați 1-2 linguri de zahăr brun. În loc de iaurt de caise puteți folosi iaurt grecesc, dar și iaurt alb sau iaurt cu orice aromă vă place.
Dacă nu doriți să folosiți făină integrală sau de ovăz, măriți cantitatea de făină albă cu 50 g.
Această prăjitură poate fi făcută și cu alte fructe de vară, cum ar fi prunele și piersicile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News