Publicitate
Aluatul, preparat cu ulei de semințe și lapte, nu conține unt, ceea ce îl face ușor și chiar mai moale datorită adaosului de amidon de cartofi.
Ciocolata cu lapte face prăjitura și mai apetisantă și cu siguranță îi va încânta pe cei mici.
Iată rețeta completă, pas cu pas.
Ingrediente pentru o formă de tort de 22 cm
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 60 ml ulei de floarea-soarelui
- 180 ml lapte
- 200 g făină
- 50 g amidon de cartofi
- 16 g drojdie pentru prăjituri
- 200 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare
Pentru a prepara prăjitura cu ciocolată cu lapte, combinăm ouăle cu zahărul pudră într-un bol și le batem cu un mixer electric pentru a le bate.
Când amestecul devine ușor și cremos, adăugați uleiul de floarea-soarelui și apoi laptele. Încorporăm făina, amidonul de cartofi și praful de copt prin cernere.
Se topește ciocolata cu lapte la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și se toarnă în amestec. Se amestecă bine.
Se transferă amestecul într-o formă de tort de 22 cm unsă și tapetată cu făină și se coace în cuptorul ventilat și preîncălzit la 180° timp de aproximativ 50 de minute.
Poftă bună!
Sfaturi și variații
Puteți înlocui amidonul de cartofi cu amidon de porumb sau puteți crește făina cu aceeași cantitate.
-------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News