Prăjitura cu ciocolată fără coacere se obține dintr-un aluatul care se face din biscuiți de cacao zdrobiți, amestecați cu unt, consistența sa fiind asemănătoare cu cea a aluatului răzuit (crumble). Baza este compactă și nivelată cu o lingură pentru a fi mai solidă, în timp ce partea superioară este mai neregulată și mai fantezistă.
Umplutura, pe de altă parte, este compusă dintr-o cremă pe bază de Philadelphia, ciocolată neagră și frișcă: un adevărat răsfăț!
Iată rețeta pas cu pas și toate sfaturile de care ai nevoie
Ingrediente pentru blat și umplutură
Pentru blat ai nevoie de:
- 380 g biscuiți cu cacao
- 150 g unt
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 250 g cremă de brânză Philadelphia
- 100 g de ciocolată neagră
- 100 g chipsuri de ciocolată
- 200 ml de smântână proaspătă
- 85 g zahăr pudră
Vezi și: Pinolata italiană. O rețetă din Toscana care te va face să exclami "Mamma Mia!"
Cum să faci prăjitura cu ciocolată fără coacere
Pentru a prepara blatul fără coacere, mai întâi măcinăm biscuiții cu cacao într-un mixer, apoi îi transferăm într-un castron și adăugăm untul topit la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
Se amestecă bine cele două ingrediente.
Se toarnă aproximativ 2/3 din compoziție într-o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt, se nivelează cu dosul unei linguri, astfel încât baza să fie uniformă, apoi, se face o margine de jur împrejur, puțin mai înaltă.
Se lasă să se odihnească în frigider pentru aproximativ 30 de minute, timp în care ne ocupăm de umplutură. În acest moment, prăjitura cu ciocolată fără coacere este pe jumătate gata.
Într-un recipient, amestecăm brânza Philadelphia cu un mixer electric, apoi adaugăm ciocolata neagră topită (la bain-marie sau în cuptorul cu microunde) și lăsăm să se răcească. Se bine amestecă totul împreună.
Se adaugă chipsurile de ciocolată și se distribuie uniform, amestecând cu o spatulă.
Separat, batem frișca proaspătă cu zahărul pudră.
Se încorporează ușor crema în restul de smântână, amestecând de jos în sus.
Se ia blatul prăjiturii și se toarnă umplutura, nivelând-o cu o spatulă.
Se acoperă cu amestecul de firimituri rămas și la final se lasă la frigider cel puțin 4 ore înainte de a se servi.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă de prăjitură cu ciocolată fără coacere, cu siguranță îți va plăcea și Tortul cu mere și iaurt, fără unt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News