Prăjitura cu ciocolată fără ouă sau unt este una dintre acele rețete rapide și ușoare, perfectă pentru atunci când vrei să pregătești o prăjitură și să te răsfeți, fără să petreci ore întregi în bucătărie.
Caracterizat de un aluat moale și un gust nu excesiv de dulce, acest desert este perfect pentru a fi savurat la micul dejun, cu o cafea cu lapte, sau ca o gustare gustoasă.
Alternativ, prăjitura cu ciocolată fără ouă sau unt o putem folosi ca bază pentru a fi umplută cu frișcă sau creme, transformând-o într-un desert pentru ocazii speciale.
Este potrivită nu doar pentru cei cu alergii sau intoleranțe, ci și pentru cei care își doresc o prăjitură ușoară și pufoasă.
Ingrediente pentru o formă de tort de 22 cm
- 150 g făină
- 50 g amidon de cartofi
- 60 g de cacao amară
- 160 g zahăr pudră
- 16 g praf de copt
- 40 ml ulei de floarea soarelui
- 400 ml lapte
- 150 g ciocolată neagră
- Zahăr pudră, după gust
Prăjitură cu ciocolată fără ouă sau unt. Mod de preparare
Se toarnă laptele într-o cratiță și se aduce la fierbere, apoi se adaugă ciocolata neagră tocată și se lasă să se topească, amestecând cu un tel de mână. Opriți focul și lăsați să se răcească în timp ce faceți restul preparatului.
Se combină ingredientele sub formă de pudră într-un bol mare. Făina se cerne pentru a evita cocoloașele.
Se amestecă făina, amidonul de cartofi și cacaua și apoi se adaugă zahărul pudră și praful de copt.
Vezi și: Spaghete bolognese, rețeta originală. Care e secretul sosului făcut în casă
Se toarnă încet ciocolata topită în lapte și se amestecă energic. La final se toarnă uleiul de floarea soarelui și se amestecă din nou. Consistența va fi destul de lichidă.
Se unge și se făinează o formă de tort cu diametrul de 22 cm (alternativ se poate folosi ulei în loc de unt) și se toarnă amestecul în ea.
Prăjitura cu ciocolată fără ouă sau unt se coace în cuptorul preîncălzit la 170° timp de 35-40 de minute, dacă este ventilat, sau la 180° timp de aproximativ 40 de minute, dacă este static.
Pentru a verifica dacă este gata, cu câteva minute înainte de expirarea cronometrului, facem testul scobitorii: dacă o introduceți în prăjitură și aluatul nu se lipește, atunci este gata.
Se lasă să se răcească și apoi se pudrează cu puțin zahăr pudră, după gust.
Prăjitura cu ciocolată fără ouă sau unt este gata să fie savurată.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News