Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi. Rețeta unui desert care nu trebuie să lipsească din cartea de bucate a gospodinelor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prăjitura cu ciocolata din piure de cartofi
Prăjitura cu ciocolata din piure de cartofi

Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi. Piureul de cartofi rămas de la prânz se poate transforma într-un desert delicios. Una din variante este o prăjitură pe care o puteți face din banalul piure de cartofi. Desertul va avea o textură unică și un gust nemapomenit. Își vei surprinde familia șiprietenii cu acest desert fabulos.

 

Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi. Ingrediente

1 cană de piure de cartofi (fierbinte)

1 cană de apă călduță

2 căni de făină

2/3 cană de pudră de cacao

2 lingurițe de ness

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

2/3 cană de unt nesarat, moale

2 căni de zahăr tos

1 lingurițăa esență de vanilie

2 ouă mari

Vezi și: Prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente, fără drojdie, regina rețetelor în pandemie

 

Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi. Mod de preparare 

 



Piureul de cartofi tebuie mixat cu apă. După ce pasta se răcește, se adaugă făina, pudra de cacao, nessul, bicarbonatul. Într-un bol separat, se pune untul cu zaharul și vanilia și se mixeaza-le timp de 2 minute, la viteza medie.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi, s-ar putea să îți placă și rețeta Budincă din pâine. Rețeta unui desert genial, gata în mai puțin de 30 de minute

 

Pune ouale în două reprize. Adauga treptat compoziția de piure și amesteca bine cu mixerul. Toarnă aluatul obținut într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-l la cuptor, la foc mediu, în jur de 35 de minute. Servește prajitura cu zahăr pudră pe deasupră.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi, s-ar putea să îți placă și rețeta Ciocolată de casă cu nuci și pudra de roșcove. Rețeta unui desert care nu te îngrașă

 

O altă variantă sunt brioșele. Amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt și sarea. Intr-un bol separat, freaca untul cu zaharul și piureul. Încorporează ouăle batute și laptele în mixtura de piure și adaugă treptat ingredientele uscate până obții un aluat moale. Umple formele de brioșe (3/4 pline) și bagă-le la cuptor, timp de 15-20 de minute. Decoreaza brioșele cu diverse glazuri sau toppinguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel