Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prajitura cu crema de cafea
Prajitura cu crema de cafea

Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri. Vă propunem o rețetă a unei prăjituri delicioase, cu blat de cacao ce poate fi servită la orice eveniment. Cu un gust fin, această prăjitură va deveni vedeta mesei. 

Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri. Ingrediente

Citește și Caponata siciliană, cel mai bun preparat cu vinete, de post. Gospodinele din Italia au dezvăluit secretul rețetei cu tradiție

Blat:

6 ouă

30 ml de apă

30 ml de ulei

25 g de cacao

3 linguri cafea măcinată

6 linguri de făină

1 linguriță praf de copt

8 linguri zahăr tos

Vezi și: Pateu vegetal din morcovi / pateu de post făcut acasă. Ingrediente simple, sănătoase, naturale și delicioase: Așa știi ce mănânci

 

Crema 1

5 gălbenușuri

250 gr de zahăr

100 ml de cafea concentrată

300 g de unt

 

Crema 2

1 plic budincă de vanilie

300 ml de lapte

100 ml de frișcă

3 linguri de zahăr

 

 

Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri. Mod de preparare

 

Gălbenușurile se bat cu uleiul. În alt bol, se bat albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare. Treptat adăugăm  zahărul, apa și mixăm până se topește zahărul. Adăugăm apoi gălbenușurile. În compoziție, se adaugă făina amestecată cu cacao, praful de copt, cafeaua. Compoziția bine amestecată se toarnă într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, care se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 45 minute. Blatul este gata când trece testul cu scobitoarea. Îl lăsăm să se răcească foarte bine după care îl tăiem în două.

 


citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri, s-ar putea să îți placă și rețeta Brioșe cu iaurt și banane. Rețeta unui desert ușor, doar din câteva ingredient

 

Crema 1: batem ușor gălbenușurile cu zahărul, adăugăm cafeaua și fierbem la baie de aburi, amestecând continuu până se îngroașă. O lăsăm să se răcească foarte bine. Unul frecat la temperatura camerei se adaugă în crema de cafea.

 

citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit  

 

Crema 2: punem laptele la foc și când fierbe adăugăm plicul amestecat cu puțin lapte și zahărul. Amestecăm continuu până se îngroașă. După ce se răcește, se adaugă frișca și mixăm bine.

 

Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri. Mod de asamblare

 

Întindem jumătate din crema 1 pe primul blat. De asupra așezăm al doilea blat, pe care îl ungem cu restul din crema 1. Dăm prăjitura la frigider. După 30 de minute,  o scoatem din frigider, o ungem cu crema 2 și o ăm iarăși la rece pentru două ore. Poftă bună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel