Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri. Ingrediente
Blat:
6 ouă
30 ml de apă
30 ml de ulei
25 g de cacao
3 linguri cafea măcinată
6 linguri de făină
1 linguriță praf de copt
8 linguri zahăr tos
Crema 1
5 gălbenușuri
250 gr de zahăr
100 ml de cafea concentrată
300 g de unt
Crema 2
1 plic budincă de vanilie
300 ml de lapte
100 ml de frișcă
3 linguri de zahăr
Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri. Mod de preparare
Gălbenușurile se bat cu uleiul. În alt bol, se bat albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare. Treptat adăugăm zahărul, apa și mixăm până se topește zahărul. Adăugăm apoi gălbenușurile. În compoziție, se adaugă făina amestecată cu cacao, praful de copt, cafeaua. Compoziția bine amestecată se toarnă într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, care se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 45 minute. Blatul este gata când trece testul cu scobitoarea. Îl lăsăm să se răcească foarte bine după care îl tăiem în două.
citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri, s-ar putea să îți placă și rețeta Brioșe cu iaurt și banane. Rețeta unui desert ușor, doar din câteva ingredient
Crema 1: batem ușor gălbenușurile cu zahărul, adăugăm cafeaua și fierbem la baie de aburi, amestecând continuu până se îngroașă. O lăsăm să se răcească foarte bine. Unul frecat la temperatura camerei se adaugă în crema de cafea.
citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit
Crema 2: punem laptele la foc și când fierbe adăugăm plicul amestecat cu puțin lapte și zahărul. Amestecăm continuu până se îngroașă. După ce se răcește, se adaugă frișca și mixăm bine.
Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta unui desert fin, al cărui gust te va cuceri. Mod de asamblare
Întindem jumătate din crema 1 pe primul blat. De asupra așezăm al doilea blat, pe care îl ungem cu restul din crema 1. Dăm prăjitura la frigider. După 30 de minute, o scoatem din frigider, o ungem cu crema 2 și o ăm iarăși la rece pentru două ore. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News