Rețeta de prăjitură cu lămâie la cuptorul cu microunde este un desert rapid și ușor. Se prepară fără ouă și fără unt și e gata în numai 10 minute. Aluatul are foarte puține ingrediente și poate fi preparat într-o clipă și fără mixer electric. Tot ce aveți nevoie este o simplă furculiță sau un tel de mână.
Moale și parfumată, această prăjitură te va surprinde prin simplitate și gust. O adevărată descoperire pentru acele ocazii in care ești obosit și nu vrei să murdărești toată bucătăria. Dar, în același timp, doriți să pregătiți un dulce autentic pentru tine sau pentru copii.
Vezi și: Tartă cu mandarine delicioasă. Nu vei mai dori alt desert! FOTO
Să recunoaștem că uneori suntem atât de comozi, încât ne este lene să pornim cuptorul tradițional. Fie că este prea cald în casă, fie că este plin de tăvi și oale, apelăm la cel cu microunde.
Singura grijă pe care va trebui să o aveți în folosirea cuptorului cu microunde este alegerea formei de copt pentru cuptorul cu microunde. După cum știți, metalul nu se poate introduce în cuptorul cu microunde, așa că puteți folosi doar forme din sticlă, hârtie sau silicon.
Iată cum se face!
Ingrediente
- 130 grame zahăr
- 250 ml apă caldă
- 70 ml ulei de floarea soarelui
- 180 grame făină
- 80 grame amidon de porumb
- un vârf de cuțit de sare
- 8 grame praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare
Luăm un bol și amestecăm zahărul cu apa călduță. Când zahărul s-a dizolvat, adăugăm uleiul de semințe de floarea soarelui, apoi amidonul de porumb cernut. Amestecăm cu o furculiță sau cu un tel de mână și adaugăm făina. Amestecăm bine, astfel încât să eliminăm eventualele cocoloașe.
La final se adaugă coaja rasa de lămâie, praful de copt și un praf de sare. Amestecăm energic pentru ca aluatul să fie omogen. Unge, cu unt o tavă de 20 sau 22 cm potrivită pentru cuptorul cu microunde.
Toarnă aluatul în formă și gătește desertul în cuptorul cu microunde la 650 wați timp de 9-10 minute. După ce a trecut timpul, lasă prăjitura înăuntru fără a deschide ușa timp de două minute.
Verifică prăjitura cu o scobitoare: dacă rămâne uscată este gata, dacă nu, mai las-o să se coacă unul sau două minute.
După ce prăjitura se răcește, decorează-i suprafața cu zahăr pudră și o poți servi.
Dacă dorești, poți umple această prăjitură cu cremă de lămâie.
Poftă bună!
Vezi și: Pâine de portocale - un desert aromat, incredibil de ușor de făcut
--------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News