Rapid și ușor de preparat, această prăjitură cu lămâie este un desert clasic pe care îl vor adora toți cei prezenți la masă. Hai să vedem cum se prepară.
Ingrediente pentru o formă de tort cu diametrul de 22 cm
- 100 g făină
- 3 ouă
- 120 g zahăr brun
- coaja și sucul de la două lămâi de mărime medie
- 120 g unt topit
- 90 g amidon de porumb sau amidon de cartofi
- 1 pliculeț de praf de copt
- zahăr pudră după gust
Vezi și: Mere caramelizate. Rețeta simplă din doar 4 ingrediente care iți aduce pe masă gustul copilăriei
Cum se face cea mai bună prăjitură cu lămâie
Puneți ouăle și zahărul brun într-un castron și bateți timp de câteva minute, până când amestecul și-a dublat volumul.
Adăugați untul topit, coaja rasă și sucul de la cele două lămâi. În timp ce continuați să amestecați cu ajutorul mixerului electric, adăugați făina și amidonul de porumb.
La final se adaugă praful de copt și se amestecă toate ingredientele.
Se toarnă amestecul într-o formă de tort de 22 cm unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace în cuptor la 160° timp de 30 de minute.
După ce este gata, trebuie să așteptați ca prăjitura cu lămâie să se răcească înainte de a o presăra cu un strat generos de zahăr pudră.
Alte trucuri pentru un preparat excepțional
Ca o alternativă la zahărul pudră, puteți decora tortul în alte două moduri.
Se taie felii de lămâie foarte subțiri și se așază delicat pe suprafața prăjiturii sau se ornează centrul prăjiturii cu coji de lămâie confiate.
Serviți prăjitura cu suc de fructe dacă este o gustare pentru copii sau cu un pahar mic de cremă de limoncello cu gheață dacă doriți să o serviți ca desert.
Mulți oameni preferă o prăjitură cu lămâie mai consistentă, așa că tot ce trebuie să faceți este să adăugați o cremă de lămâie în interiorul prăjiturii.
Vezi și: Ruladă de ciocolată fără coacere. Un desert fabulos, gata cât ai zice 1, 2, 3....
Se prepară crema cu 2 gălbenușuri de ou, 2 linguri de amidon, 2 linguri de zahăr, 200 de grame de lapte și o jumătate de pahar mic de lichior limoncello.
Când crema este rece, se umple o seringă de patiserie cu ea și se înțeapă în diferite puncte de pe suprafața tortului, bine distanțate. Crema va pătrunde în interiorul prăjiturii, iar când veți tăia feliile, fiecare va fi înmuiată cu crema de lămâie.
Dacă doriți, în loc să umpleți tortul, puteți combina felia de tort cu câteva linguri de cremă și să o puneți pe farfurie pur și simplu.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News