Prăjitura cu lapte cald este o prăjitură foarte umedă și pufoasă, încât ai impresia că este însiropată. Interesant este că rămâne la fel de pufoasă și însiropată timp de 2-3 zile. Este prăjitură ideala pentru ieșirie la picnic sau iarbă verde, dar și pentru călătoriile lungi cu mașina. Totodată, nu trebuie ținută la rece și se menține perfect la temperatura camerei.
Vezi și: Așa faci cel mai bun aluat pentru plăcintă. Rețeta veche moldoveneasca e foarte simplă
Ingrediente
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 120 grame zahăr
- 200 grame faină
- 80 grame unt
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură esență de vanilie
Cum se prepară prăjitura cu lapte cald
Se ia o tavă de 20x20 cm și se unge cu unt și faină, unt și hârtie de copt sau spray non-stick.
Într-un bol încăpător, se pun ouăle, zahărul și vanilia, apoi se amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 12-15 minute. Amestecăm până când ouăle își dublează volumul și obținem o spumă deschisă la culoare, în care granulele de zahăr nu se mai simt.
Se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt.
Încălzim laptele până ajunge la punctul de fierbere și topim untul în laptele fierbinte.
Adaugăm amestecul de lapte fierbinte și unt în compoziție și amestecăm bine.
Încingem cuptorul la 170°C, iar apoi turnăm compoziția în tavă, după care nivelăm cu o spatulă. Această prăjitură cu lapte cald se coace timp de 35-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Vezi și: Gogoși cu banane - crocante la exterior și moi la interior. Un deliciu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News