Prăjitura cu lapte cald este atât de moale, încât veți avea senzația că gustați un nor. Perfectă pentru micul dejun, acest desert va deveni un companion de necontestat al ceștii de ceai sau al cafelei.
Citește și Beignets, gogoși franțuzești pufoase și aromate. Probabil cea mai bună rețetă de gogoși
Esențială pentru trezirea celor cinci simțuri în diminețile somnoroase, prăjitura cu lapte cald se face dintr-un amestec de făină, ouă, zahăr și drojdie, la care se adaugă la final lapte cald. Rezultatul este un aluat delicat, omogen, care abia așteaptă să fie pus la cuptor pentru a fi gustat.
Nu trebuie să fii patiser pentru a pregăti prăjitura cu lapte cald: singurul truc este să bați ouăle cu zahărul timp de cel puțin zece minute, până când obții o cremă moale, ușoară și spumoasă. Doar în acest fel prăjitura ta va rămâne foarte moale.
Ingrediente (pentru o formă de copt rotundă, detașabilă, de 22 cm)
- 170 g făină 000
- 160 g zahăr
- 3 ouă la temperatura camerei
- 60 g unt
- 120 ml lapte cald
- 16 g praf de copt
Cum să faci cea mai bună prăjitură cu lapte cald
Într-un castron, se bat ouăle cu zahărul timp de cel puțin 10 minute, până când amestecul și-a dublat volumul. Trebuie să obțineți o cremă ușoară și spumoasă.
În acest moment, se cerne făina și, cu ajutorul unei spatule, se amestecă bine în compoziție. Se adaugă praful de copt cernut și se amestecă ușor.
Se încălzește laptele cu untul într-o cratiță mică. Atenție, nu trebuie să dea în clocot, ci doar să fie suficient de fierbinte. Când untul este topit începem să adăugăm laptele în amestec, amestecând continuu foarte încet.
Se unge și se tapetează cu făină o tavă rotundă, cu pereți detașabili, de 22 cm și se coace în cuptorul ventilat timp de aproximativ 35 de minute la 150° sau în cuptorul static la 170° timp de 40-45 de minute.
După ce s-a gătit, se lasă să se răcească, se presară cu zahăr pudră și prăjitura noastră caldă cu lapte este gata de servire.
Poftă bună!
Sfaturi de păstrare
Această prăjitură moale cu lapte poate fi păstrată timp de 3-4 zile la temperatura camerei. De asemenea, o puteți congela după ce este coaptă, eventual deja tăiată în felii.
Puteți prepara prăjitura cu lapte cald și fără unt, folosind în schimb 48-50 g de ulei vegetal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News