Prăjitura cu lapte cald și cacao, un desert incredibil de pufos și aromat, făcut din cele mai simple ingrediente

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Prăjitura cu lapte cald și cacao, un desert incredibil de pufos și aromat
Prăjitura cu lapte cald și cacao, un desert incredibil de pufos și aromat

Prăjitura cu lapte cald și cacao este un desert de casă incredibil de pufos și aromat, perfectă pentru micul dejun sau ca o gustare gustoasă după-amiază. 

Prăjitura cu lapte cald și cacao iese atât de pufoasă datorită procesului special de adăugare a laptelui fierbinte amestecat cu unt. Acest mic truc stă la baza succesului prăjiturii, realizată doar cu ingrediente simple.

Această prăjitură este ideală pentru cei care doresc să se bucure de o seară relaxantă în timp ce se uită la un film sau citesc o carte. Aroma sa delicioasă îi va cuceri pe toți, de la cei mai mici copii, până la cei mai pretențioși oaspeți.


Ingrediente (formă rotundă de 22 cm)

- 3 ouă

- 160 grame zahăr

- 30 grame cacao amară

- 170 grame făină

- 16 grame praf de copt

- 120 ml lapte

- 60 grame unt

- Zahăr pudră după gust

Cum să faci cea mai bună prăjitură cu lapte cald și cacao

 

Pentru a prepara prăjitura cu lapte cald și cacao, începeți prin a bate ouăle cu zahărul timp îndelungat, pentru a obține un amestec cât mai spumos și mai moale.

Încorporați treptat făina și praful de copt. Aceste două ingrediente trebuie cernute pentru a evita formarea de cocoloașe în amestec.

Continuați să bateți amestecul cu mixerul electric pentru a amesteca bine ingredientele, apoi adăugați pudra de cacao cernută.

Se toarnă laptele într-o cratiță mică și se încălzește la foc mic. De îndată ce este fierbinte, se adaugă untul tăiat în bucăți și se amestecă cu o lingură pentru a se topi complet.

Se toarnă încet în amestec și se amestecă ușor. Ține minte că consistența va fi destul de lichidă.

Se unge și se tapetează cu făină o formă rotundă de tort cu diametrul de 22 cm, apoi se toarnă amestecul în ea și se coace timp de aproximativ 40-45 de minute în cuptorul ventilat și preîncălzit la 180° (în cuptorul static la 180° timp de 45-50 de minute).

Atunci când e gata, scoateți prăjitura cu lapte și cacao din cuptor și puneți-o pe o tavă să se răcească.

După ce se răcește, se decorează cu zahăr pudră, după gust.

Puteți face această prăjitură fierbinte cu lapte și cacao fără unt, folosind 50 g de ulei de floarea soarelui în loc de unt.

Poftă bună!

Vezi și: Spaghete bolognese, rețeta originală. Care e secretul sosului făcut în casă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel