Prăjitură cu mere, foarte simplă și rapidă. Ai nevoie de patru pahare și deliciul culinar e gata

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prajitura cu mere, foarte simplă și rapidă. Ai nevoie de trei pahare și deliciul culinar e gata
Prajitura cu mere, foarte simplă și rapidă. Ai nevoie de trei pahare și deliciul culinar e gata

Vrei să pregătești o prăjitură gustoasă de mere de casă în doar câteva minute? Ei bine, avem rețeta perfectă. Prepararea acestei prăjituri cu mere este atât de simplă încât nici nu trebuie să cântărești ingredientele folosite. De fapt, pentru a o pregăti, trebuie doar să folosești pahare de 200 de grame. Pe scurt, acest desert poate fi pregătit și de cei care nu sunt cofetari sau patiseri.  

Gustoasă și foarte moale, această prăjitură cu mere va cuceri pe oricine.

Ingredientele necesare:

1 pahar de făină,

1 pahar de griș,

1 pahar de zahăr,

1 pahar de lapte.

30 gr de unt,

5 mere,

5 lingurițe de praf de copt,

Zahăr pudră.

 

Prăjitură cu mere, foarte simplă și rapidă. Ai nevoie de trei pahare și deliciul culinar e gata. Prepararea

 

Mai întâi, într-un bol se pune un pahar plin de făină, altul de griș și unu de zahăr. La final adăugam praful de copt și amestecam cu un tel. Apoi împărțiți compoziția în patru în părți egale. Odată terminată această operațiune, luăm un castron și dăm prin răzătoare cele 5 mere, fără a le curăța ce coajă. Merele reze le împărțim în 3 părți egale.

 

Vedeți și: Tort 7 pahare cu ciocolată. Rețeta simplă pentru un desert fabulos

În acest moment luăm o tavă pentru prăjituri cu pereți detașabi, cu diametrul de 20 de centimetri și începem să introducem mai una dintre părțile din compoziția de făină, griș și zahar, nivelându-o cu o lingură. Deasupra, se adaugă o parte din merele rase, care se întind bine pe toată suprafața.

 

Încercați și: Tort de mere, rețeta tradițională. Aroma de altădată care-ți aduce aminte de bucătăria bunicii

 

Continuăm să alternăm straturile până terminăm toate ingredientele pregătit. Ultimul strat trebuie să fie din compoziția din compoziția de făină, griș și zahar.  La final, cu un băț de frigărui, facem mai multe găuri  pe toată suprafața prăjiturii.

 

Puteți încerca și: Tartă cu mere, stafide și aromă de lămâie. Se face cât ai clipi, iar rezultatul e fantastic

 

Luăm un pahar de lapte, încălzit în prealabil și adăugam în el untul. Amestecăm bine până când unul de dizolvă complet. Apoi turnăm conținutul în tavă, peste compoziția. Coacem prăjitura pentru 40 - 50 de minut,e la o temperatură de 180 de grade. Când este gata,  dacă dorim, o putem stropi cu zahăr pudră. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel