Prăjitura cu mere este, fără îndoială, un desert clasic al copilăriei. Se potrivește perfect în orice sezon, fie că folosim mere de vară, cele mici și aromate, până la recolta de toamnă care rezistă în cămară până la primăvară-vară.
Ingrediente pentru blat:
Citește și Tort de biscuiți, o prăjitură fără coacere care se face repede și se mănâncă și mai repede
- 4 ouă
- 1 cană de zahăr
- 1 cană iaurt
- 9 linguri de ulei vegetal
- 2 căni făină
- 1 praf de copt
Vezi și: Prăjitura Bărăgan: desertul care făcea furori în comunism. L-ai gustat sigur măcar o dată
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg mere
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de griș
- 1 cană de zahăr (sau după gust)
- 1 linguriță scorțișoară
Te-ar mai putea interesa și: Prăjitura Mușuroi de cârtiță, desertul pufos care cucerește toată familia. Iată secretul „pământului scormonit“
Prăjitură cu mere. Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul până când zahărul s-a topit bine. Se adaugă uleiul și iaurtul, iar apoi făina și praful de copt.
După ce s-a omogenizat aluatul, se împarte în două părți egale. O parte se pune într-o tavă unsă cu dimensiunea de 25×35 cm și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se coace timp de aproximativ 10 minute.
În acest timp, se călesc merele rase cu zahărul, apoi se adaugă grișul și scorțișoara.
Se îndepărtează tava din cuptor și se așează uniform umplutura de mere pe tot aluatul aproape copt. După ce am terminat de întins umplutura, punem a doua parte a amestecului de aluat.
Se dă la cuptor până când prăjitura cu mere se coace frumos și capătă o culoare maronie. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptorul pe care îl folosiți.
După ce prăjitura este gata, se scoate din cuptor și se presară zahăr pudră deasupra.
Se lasă să se răcească, se taie în cuburi și se servește.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta de prăjitură cu mere pentru leneși, poți încerca și rețeta de Prăjitură tăvălită ca la mama acasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News