Prăjitură cu morcovi și nuci de post. O delicatesă pe care nu o poți trece cu vederea

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Prăjitură cu morcovi și nuci de post. O delicatesă peste care nu poți trece cu vederea
Prăjitură cu morcovi și nuci de post. O delicatesă peste care nu poți trece cu vederea

O prăjitură de post cu aromă profundă, cu morcovi și nuci la fiecare înghițitură. Este o prăjitură simplă și umilă pentru gustări, peste care nu trebuie să treci cu vederea, chiar dacă nu este cu ciocolată.

Aceasta este versiunea de post a tortului de morcovi și nuci. Este foarte sănătoasă și dulce, iar pentru a o transforma într-o prăjitură de dulce pentru și mai mult gust nu trebuie decât să adăugați doua ouă mari la rețeta de mai jos.

 

De ce îți va plăcea această prăjitură cu morcov și nuci

- Este plină de morcovi și nuci, iar textura este foarte pufoasă și foarte sănătoasă

- Nu este nevoie de glazură

- Are ca timp de pregătire numai 10 minute

 

Sfaturi pentru a face prăjitura cu morcov și nuci cât mai bună

 

Se folosește numai zahăr brun pentru ca aroma prăjiturii să fie cât mai profundă și textura specifică pe care o conferă prăjiturilor, fursecurilor și brioșelor.

Prăjiturile cu morcovi trebuie să includă morcovi proaspeți rași, ceea ce face, de asemenea, ca prăjitura să fie fragedă. 

Folosiți ulei de canola, ulei vegetal sau, pentru un plus de aromă, ulei de cocos. Topește uleiul de cocos înainte de a-l adăuga în aluat.

Această rețetă cere doar o linguriță de scorțișoară. Adăugați mai multă scorțișoară sau adăugați un strop de nucșoară dacă doriți să adăugați mai multă aromă.

Amestecați aluatul până când făina este complet încorporată, dar nu amestecați prea mult.

Amestecați această prăjitură cu mâna. Nu este nevoie să scoateți un mixer pentru această rețetă ușoară de prăjitură.

Adăugați stafide, curmale sau nucă de cocos dacă doriți

 

2. -imagine fara descriere- (prajitura-cu-morcov-si-nuci-de-post-2.png)

 

Prăjitură cu morcovi și nuci de post - Ingrediente
 

- 2 ouă mari (opțional)

- 3/4 cană de ulei de canola

-1 cană de zahăr brun

- 3/4 linguriță de vanilie

- 1 linguriță de praf de copt

- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

- 1 linguriță de scorțișoară

- vârf de sare

- 1-1/2 căni de făină de toate tipurile

- 1-1/2 cești de morcovi rași

- 1/2 cană de nuci tocate

- Zahăr pudră pentru presărat deasupra

 

Prăjitură cu morcovi și nuci de post -  Rețeta pas cu pas
 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un castron mic, combinați uleiul, zahărul și vanilia, iar dacă vreți ca prăjitura să fie de dulce adăugați tot acum și ouăle. Se amestecă bine. Adăugați praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. Amestecați până când se combină. Amestecați făina, amestecând până când făina este complet încorporată. Încorporați morcovii și nucile.

Pulverizați o tavă de copt de 8×8 cu spray de gătit. Răspândiți aluatul în tava pregătită. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

După ce prăjitura s-a răcit, se presară zahăr pudră deasupra și se servește caldă sau rece, după preferința fiecăruia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel