Prăjitură cu sfecla roșie. Rețeta unui desert sănătos, gustos și ușor de preparat. Ingrediente
100g făină
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță extract de vanilie
100 ml ulei de floarea soarelui
200 g zahăr
3 oua
250g ciocolată ruptă în bucăți
1/2 linguriță praf de copt
50g migdale măcinate
250g sfecla roșie crudă
Prăjitură cu sfecla roșie. Mod de preparare
Încinge cuptorul al 180C. Unge o tavă rotundă cu pereți detasabili cu diametrul de 22 cm și tapetează-o cu hârtie de copt. Topește ciocolată la bain marie și lasă-o să se răcească. Bate ouăle cu uleiul și zahărul. Adaugă extractul de vanilie, bicarbonatul, praful de copt, făină și migdalele măcinate și amestecă bine.
Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu sfecla roșie, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura ungurească. Rețeta secretă a celui mai rapid și ușor desert pentru cafeaua de dimineață
Rade sfeclă roșie pe partea mică a râzătorii și stoarce-o de lichidul în exces. Apoi încorporează-o în aluat împreună cu ciocolată. Toarnă amestecul în tavă pregătită și coace timp de 50-60minute, până când trece de testul scobitorii. Dacă prăjitură da semne că se rumenește prea repede acoperă-o cu o folie.Lasă prăjitură să se răcească pe un grătar.
Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu sfecla roșie, s-ar putea să îți placă și rețeta Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente. Sunt gustoase și se fac extrem de simplu și rapid
Pregătește glazură din: 150g ciocolată, 100g zahăr pudra, 100g smântână. Topește ciocolată la bain marie, lasă- să se răcească apoi amestecă în ea zahărul și smântână. Întinde această glazură peste prăjitură răcită și servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News