Prăjitura cu vanilie - ușor de preparat, pufoasă ca un nor. O rețetă foarte simplă și rapidă

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Această rețetă de prăjitură de vanilie este atât de ușuară și rapidă încât nu o să te saturi să o gătești. Cu toate acestea, nu o sa vrei să împarți rețeta cu nimeni, fiind armata ta secretă la mesele festive.

 

Fie că ești un maestru al cofetăriei, fie că ești la început de drum. Aceasta este o rețetă de prăjitură care funcționează perfect pentru zile de naștere, ocazii speciale sau pur și simplu pentru ceaiul de după-amiază. Este cea mai simplă combinație posibilă de ouă, făină, unt și zahăr, coaptă în cuptor timp de 45-50 de minute. Veți ști că este gata atunci când este aurie pe deasupra.


Ingrediente


175 g margarină sau unt 
175g zahăr pudră
3 ouă mari
175 g  făină 
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de extract de vanilie
un vârf de cuțit de sare


Mod de preparare


Se încălzește cuptorul la 180°C. Ungeți ușor o formă rotundă de tort cu puțin unt sau margarină și tăiați o bucată de hârtie de copt antiaderentă pentru a se potrivi la baza formei.

Puneți toate ingredientele într-un castron mare și bateți-le cu o lingură de lemn sau cu un mixer de mână timp de 1 minut sau până când se combină perfect. Este important să nu bateți prea mult aluatul - doar suficient timp pentru a-l face omogen.

Se toarnă sau se pune cu lingura amestecul în formă, se netezește partea de sus și se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de aproximativ 45-50 de minute.

Prăjitura este gătită atunci când pare bine crescută și aurie; partea de sus ar trebui să se ridice atunci când este ușor atinsă cu vârful unui deget. 

Lăsați prăjitura să stea în formă timp de 5 minute. Se servește presărat cu zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel