Prăjitură de ciocolată, din 3 ingrediente. Fără ouă, smântână, unt și coacere. Un rezultat spectaculos cât ai zice pește

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prăjitură de ciocolată, din 3 ingrediente. Fără ouă, smântână, unt și coacere. Un rezultat spectaculos cât ai zice pește
Prăjitură de ciocolată, din 3 ingrediente. Fără ouă, smântână, unt și coacere. Un rezultat spectaculos cât ai zice pește

Dacă musafirii vă bat la ușă și nu aveți nimic dulce în casă, vă sfătuim să preparați această prăjitură cu ciocolată, care nu trebuie coaptă. Veți avea nevoie de 3 ingrediente, un sfert de oră pentru a o pregăti și o oră pentru a o ține la frigider. Desertul se face fără ouă, smântână sau unt! Aluatul se face pe baza de brânză tartinabilă proaspătă, iar pentru a reduce caloriile și grăsimile, puteți alege varianta light. Vă asigură, că rezultatul va fi spectaculos.

De asemenea, acest desert poate fi servit ca și gustare, iar copii o vor adora. După cină, prietenii vor aprecia adora și  textura moale și crocantă a prăjiturii. Dacă o serviți la micul dejun, prăjitura vă va oferi cantitatea potrivită de energie pentru a începe ziua ce dreptul.

 

Pentru această prăjitură spectaculoasă aveți nevoie de:

 

250 grame brânză tartinabilă (tradițională sau ușoară),

150 grame ciocolata neagră,

400 grame biscuiți din făină integral.

 

 

Prăjitură de ciocolată, din 3 ingrediente. Fără ouă, smântână, unt și coacere. Un rezultat spectaculos cât ai zice pește. Cum se prepară

 

 

Cu ajutorul robotului de bucătărie, tocați biscuiții în bucăți mici, fără să-i sfărâmați în exces. Transferați-i apoi într-un castron mare. Tocați și ciocolata pe care apoi trebuie să o topiși în cuptorul cu microunde.

 

Încercați și:Biscuiți crocanți de ciocolată. Aveți nevoie de două ingrediente pentru un desert delicios, cu doar 50 de calorii

 

Ciocolata se lasă să se răcească puțin și încă îb stare lichida se toarnă în vasul cu biscuiții tocați. Amestecați foarte bine cele două ingrediente cu spatula, apoi adăugați brânza tartinabilă. Amestecați bine pentru a obține un o compoziție omogenă.

 

Vedeți și: Cheesecake cu ricotta și pere sotate. Un desert delicios, catifelat și cremos. Aveți nevoie de câteva pere și un pumn de biscuiți 

 

Se unge o tava pătrată cu puțin unt, apoi se tapetează cu hârtie de copt, deoarece în felul vei fi sigur că prăjitura se va desprinde ușor de tavă. Transferați amestecul de biscuiți în tavă, nivelați suprafața cu dosul unei linguri, acoperiți tava cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru aproximativ o oră.

 

Vă sugerăm și: Tort de orez cu cacao. Un desert original, ușor de făcut șu cu doar 140 de calorii

 

După o oră, prăjitura se coate din frigide, se taie și se servește alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună! Nota bene: Puteți adăuga în compoziție și  nuci sau alune tocate, cam  20 de grame, dar evident conținutul caloric se va modifica.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel