Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile. Ingrediente
150 g de zahăr brun sau îndulcitor
160 ml de apă plată
120 ml de ulei vegetal, de preferat de cocos
1 vârf de cuțit de sare de mare
esență de vanilie
Citește și: Budincă de lămâie fără zahăr, de post: Un deliciu răcoritor, simplu și rapid
2 lingurițe de praf de copt
500 g de făină
400-450 g de dulceață sau magiun, la alegere
80 g de nucă, mărunțită
Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile. Mod de preparare
Într-un castron se pune apa, zahărul/îndulcitorul, uleiul, sarea și esența de vanilie. Peste făină se presoară praful de copt și se amestecă un pic. Adăugați făina în etape, frământând bine aluatul, care trebuie să iasă destul de dens.
Taie aproximativ ⅓ din aluat, care se înfășoară în folie de plastic și se dă la congelator, timp de 20 de minute. Restul de aluat, acoperit cu o folie de plastic, se dă la frigider.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură deșteaptă cu brânză. Rețeta secretă din caietul gospodinelor din Rusia
Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Aluatul scos din frigider se întinde cu sucitorul, apoi se pune în tavă, creându-i margini, astfel încât să nu curgă dulceața. Dulceața/magiunul se amestecă cu nuca. Compoziția se toarnă peste aluatu din tavă, nivelând cu ajutorul unei spatule. La final, deasupra se rade aluatul din congelator.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cu brânză și mandarine la tavă. Rețeta unui dulce rapid și ieftin. Secretul gospodinelor pentru un aluat pufos
Prăjitura se dă la cuptor, timp de aproximativ 45 de minute, până când capătă o frumoasă nuanță aurie. Întrucât aluatul este foarte fraged, se lasă la răcit în tavă. Când e răcită complet, se scoate și se porționează. Se pudrează cu zahar pudră și se servește cu un pahar de ceai dulce sau cafea. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News