Prăjitură delicioasă cu gem. Fără ouă, fără unt și fără lapte. Desertul ideal pentru cei care sunt la dietă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prăjitură delicioasă cu gem. Fără ouă, fără unt și fără lapte
Prăjitură delicioasă cu gem. Fără ouă, fără unt și fără lapte

Prăjitură delicioasă cu gem. Fără ouă, fără unt și fără lapte. Desertul ideal pentru cei care sunt la dietă. Prăjitura este ideală și pentru cei care sunt au intoleranță la unt, ouă și lapte. Blatul este moale și delicat, foarte bun și parfumat. Desertul va deveni preferat pentru a fi servit la micul dejun cu o ceașcă de cafea.

 

 

Prăjitură delicioasă cu gem. Fără ouă, fără unt și fără lapte. Desertul ideal pentru cei care sunt la dietă.

INGREDIENTE

250 ml apă caldă

40 ml ulei

250 g de făină

125 g zahăr pudră

1 plic de vanilie

1 plic de praf de copt

coajă rasă de 1 lămâie netratată și sucul acesteia

praf de sare.

 

Prăjitură delicioasă cu gem. Fără ouă, fără unt și fără lapte. Desertul ideal pentru cei care sunt la dietă. Mod de preparare

 

 

Mai întâi, dizolvați zahărul în apă caldă, apoi adăugați uleiul și mixați.  Adăugați și sucul de lămâie.

Ar putea să vă placă și: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii  

Într-un castron cerneți făina, apoi adăugați coaja de lămâie rasă, sarea, praful de copt și vanilia. Mai întâi amestecați toate ingredientele uscate și apoi adăugați, treptat, amestecul de apă, ulei și zahăr, folosind telul electric. 

Încercați și: Prăjitură răsturnată cu piersici și migdale. Rețeta unui desert  delicios, pe care neapărat trebuie să-l încercați

Tapetați o matriță de 20-22 cm cu hârtie pergament sau ungeți-o cu puțin ulei. Coaceți blatul într-un cuptor la 180° timp de aproximativ 40 de minute. După ce blatul se răcește, se taie în jumătăți. Prima foaie se unge cu gemul preferat, iar deasupra se punea cea de-a doua foaie de blat.

 Vedeți și: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun

Prăjitura se presoară deasupra cu zahăr pudră. Pentru a fi mai delicioasă, prăjitura se pare umple cu cremă de alune! Ca variantă, puteți înlocui lămâia cu portocala sau puteți adăuga fulgi de ciocolată neagră în compoziție.  Poftă bună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel