Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prajitura delicioasa fara coacere
Prajitura delicioasa fara coacere

Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute. Acest preparat poate fi făcut în câteva minute, fiind ideal pentru cei care urmează o dietă. Mai mult, etse un preparat delicios, ușor de făcut și nu trebuie să fie copt la cuptor. Practic este un desert cu conținut scăzut de calorii, ieftin și bun pentru toată lumea.  

Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute. Ingrediente

 

Citește și: Ciorbă falsă de burtă, de post: Rețeta rapidă a preparatului-minune în postul Paștelui

 

 300 de grame de biscuiți 

 90 de grame de ulei de floarea soarelui;

180 de grame de ricotta ușoară din lapte de vacă;

160 de grame de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi, 

 o lingură și jumătate de miere;

 gem (fără zahăr pentru un rezultat și mai scăzut de calorii) sau pasta de alune.

Vezi și: Prăjitura puturosului, de post, deliciul din 3 ingrediente: Simplu, ieftin și rapid

 

Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute. Mod de preparare

 

Zdrobiți biscuiții în bucăți cât se poate de mici, apoi, într-un bol, amestecați-i cu ulei. Luați o tavă, pe care o tapetați cu hârtie pergament, pe care o ungeți cu ulei. Puneți amestecul în tigaie, pe care îl compactați bine, creând o bază solidă pentru tort.

VEZI ȘI: Tort caramel fără coacere. Desertul fin și ușor care surprinde toate gusturile: Doar câteva ingrediente și un truc

O parte din amestecul de biscuiți îl dăm de o parte și îl vom folosi pentru decor. Tava cu baza de biscuiți în congelator pentru 15 minute.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute, s-ar putea să îți placă și rețeta de Tort de iaurt. Rețeta surprinzătoare a Corneliei Rednic, fără gluten: „Dulcele permis“ după ce artista a slăbit enorm

 

Să trecem acum la umplutură. Într-un castron, puneți ricotta, iaurtul și mierea. Amestecăm totul până obținem o compoziție omogenă. După 15 minute, scoateți din frigider tava cu blatul din biscuiți și întindeți deasupra un strat de dulceață la alegere sau cremă de alune. 

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă 

 

Pe stratul de dulceață sau crema de alune se pune crema din ricotta, pe care o întindem cu grijă. La final, decorăm prăjitura cu compoziția de biscuiți pe care am păstrat-o. Prăjitura se dă la congelator 15 minute, după care poate fi servită. Poftă bună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel