Prăjitura din 3 ingrediente, fără zahăr, care aduce la gust cu faimosul Tort Napoleon chiar este surprinzătoare. Se pregătește în doar 20 de minute, iar rezultatul este „o bombă“ - tandră și crocantă în același timp, dulce, dar fără zahăr, delicioasă și fără coacere!
Te-ar putea interesa și: Tort miraculos cu brânză. Rețeta unui tort dietetic surprinzător: Mănânci și nu te mai oprești
Cele 3 ingrediente pentru cea mai căutată rețetă în pandemie
450 g. aluat (foietaj) franțuzesc;
400 ml. smântână pentru frișcă (33% grăsime);
200 g. lapte condensat (gros).
Citește și: Supă cremă de bere, cu slănină: Sună ireal, dar e cea mai surprinzătoare combinație din bucătăria belgiană
Prăjitură din 3 ingrediente, fără zahăr: Cea mai căutată rețetă în pandemie, mod de preparare pas cu pas
Aluatul nu trebuie desfășurat, ci doar dezghețat și tăiat în fâșii lungi de 1-1,5 cm lățime. Coaceți la 220 de grade timp de 12-15 minute până se rumenesc.
Bateți smântâna pentru frișcă și adăugați laptele condensat într-un fir subțire.
Acoperiți o formă dreptunghiulară sau pătrată cu folie alimentară. Ungeți fundul formei cu crema de frișcă astfel obținută.
Așezați un strat de din „fursecurile“ obținute din aluatul franțuzesc copt, după ce s-au răcit. Ungeți deasupra cu puțină cremă. Următorul strat de fursecuri, apoi smântână și tot așa. Păstrați 3 linguri de cremă și 2-3 fursecuri pentru decor.
Puneți tortul la frigider timp de 12 ore.
Scoateți tortul din matriță, transferați-l într-un vas de servit (poate fi căptușit cu bucăți de pergament pentru a nu se murdări). Ungeți tortul cu crema păstrată anterior și presărați cu bucăți din fursecurile sfărâmate din care ați păstrat, deasupra.
Tortul este gata - invitați pe toți la ceai! Pentru a tăia îngrijit tortul în porții, înghețați-l și tăiați-l cu un cuțit de pâine zimțat.
Te-ar putea interesa și: Gogoși cu brânză dulce, moi, pufoase și rapide. Bat de departe papanașii
Prăjitură din 3 ingrediente, fără zahăr, variantă și mai simplă
Există și o variantă mai simplă decât aceasta. Puteți să faceți rețeta întocmai, dar fără aluatul franțuzesc, dacă cumpărați sau aveți în casă fursecuri „urechiușe“, făcute din aluat fraged, crocant.
1. Tăiați fursecurile în bucăți mici cu un cuțit.
2. Bateți smântâna pentru frișcă într-un vas până se întărește.
3. Într-un jet subțire, adăugați lapte condensat în smântână, fără a înceta să bateți.
4. Acoperiți forma cu folie alimentară și întindeți crema și fursecurile în straturi. Lasă niște smântână și biscuiți pentru ornat.
5. Puneți forma de tort în frigider pentru o zi, astfel încât să fie bine saturată.
6.După o zi, scoateți tortul din matriță, acoperiți-l cu restul de cremă și presărați cu fursecuri zdrobite.
Dacă ți-a plcăut rețeta de prăjitură din 3 ingrediente, fără zahăr, s-ar putea să îți placă și rețeta de prăjitură pufoasă, fără făină și drojdie. Are doar 95 de calorii. Rețeta care te va cuceri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News