Prăjitura fără coacere a bunicii este un desert proaspăt și delicios, cu o umplutură irezistibilă de cremă cu aromă de vanilie. Aceasta este o reinterpretare a rețetei originale. În acest caz, aluatul se prepară simplu și rapid cu biscuiți tocați și unt. Nucile de pin și zahărul pudră completează suprafața prăjiturii. Este un preparat la îndemâna oricui, cu care vă puteți surprinde oaspeții chiar dacă sunteți începător în bucătărie.
Este un desert delicat originar din Italia, cu o aromă irezistibilă și atemporală, potrivit pentru ocazii speciale sau pentru o simplă gustare cu prietenii. Suntem siguri că nimeni nu va putea refuza o felie.
Pentru a o prepara, nu ratați rețeta de mai jos, pas cu pas.
Vezi și: Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert "la pahar". E gata în doar 10 minute
Ingrediente (pentru o formă de tort cu balamale de 22 cm)
- 300 g biscuiți uscați
- 150 g unt
- nuci de pin, după gust
- zahăr pudră după gust
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 3 gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr pudră
- 40 g 00 făină
- 500 ml lapte
1/2 păstaie de vanilie
Mod de preparare
Pentru a face prăjitura făra coacere a bunicii, trebuie să ne ocupăm mai întâi de crema pe care o vom folosi ca umplutură. Se pune o cratiță mare pe foc și se toarnă laptele cu o jumătate de păstaie de vanilie pentru aromă, apoi se aduce la fierbere. Ca o alternativă la vanilie, putem adăuga coajă de lămâie. În acest caz, vom alege fructe netratate și le vom spăla bine întotdeauna înainte de a le folosi.
Separat, cu un tel de mână, batem ușor gălbenușurile de ou cu zahărul pudră.
Apoi se adaugă făina cernută puțin câte puțin și se amestecă. Se scoate păstaia de vanilie și se toarnă acest amestec în laptele care a dat în clocot.
În timp ce continuați să amestecați, pentru a evita formarea de cocoloașe, lăsați crema să se îngroașe, menținând flacăra la nivel scăzut. Când se obține consistența dorită, se ia de pe foc, se transferă într-un recipient și se lasă să se răcească.
Cum pregătești blatul prăjiturii
Se toacă biscuiții cu ajutorul unui tocător electric și se toarnă untul topit. Se amestecă bine cele două ingrediente, apoi se toarnă aproximativ 2/3 din amestec într-o formă de tort cu balamale cu diametrul de 20-22 cm, pe fundul căreia am pus hârtie de copt.
Cu dosul unei linguri, nivelăm bine baza, astfel încât să fie regulată și compactă, apoi facem o mică bordură de jur împrejur. Apoi se lasă să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.
Se toarnă crema, se nivelează cu o lingură și la final se acoperă cu amestecul de biscuiți rămas
Lăsăm să se răcească la frigider timp de 4-5 ore, iar înainte de servire completăm prin împrăștierea de nuci de pin și un praf de zahăr pudră la suprafață.
Prăjitura fără coacere a bunicii este gata să fie savurată. Bineînțeles, în acest caz vorbim de o bunică din Italia.
Poftă bună!
Rețeta prăjiturii bunicii are origini misterioase: este o prăjitură care provine probabil din Liguria și apoi s-a răspândit în toată Italia, fiind transmisă de un maestru patiser elevului său.
----------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News