Prăjitură japoneză fără făină. Un desert preparat din trei ingrediente, care te va cuceri. Ușor de pregătit și deosebit de delicios

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prăjitură japoneză fără făină. Un desert preparat din trei ingrediente, care te va cuceri. Ușor de pregătit și deosebit de delicios
Prăjitură japoneză fără făină. Un desert preparat din trei ingrediente, care te va cuceri. Ușor de pregătit și deosebit de delicios

Vă propunem rețeta unui cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: desert ușor, rapid și extrem de gustos, care a devenit tot mai popular în ultima vreme.  Brânză, ouă și ciocolată albă sunt cele trei ingrediente de care ai nevoie pentru acest desert delicios, fără făină. 

Există multe rețete foarte simple și ușor de făcut, dar nu toate pot fi preparate cu doar trei ingrediente. Rețeta pe care urmează să o prezentăm azi  are forma unei prăjituri cu prune și vine la noi tocmai din Japonia. Nu conține făină și de aceea este buna pentru cei care suferă de boala celiacă, dar aveți grijă ca ciocolata albă să fie fără gluten.

Ingrediente:

 3 ouă,

120 g ciocolată albă,

120 g cremă de brânză nesărată.

 

 

Prăjitură japoneză fără făină. Un desert preparate din trei ingrediente, care te va cuceri. Ușor de pregătit și deosebit de delicios. PAȘII DE URMAT

 

Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile la frigider și preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius. Topiți ciocolata albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule.

Adăugați crema de brânză nesărată, amestecând ușor până se omogenizează. Apoi, adăugați gălbenușurile, continuând să amestecați.

 

Ați putea prepara și: Prăjitura rapidă cu cacao și Nutella, la cuptorul cu microunde. Fără ouă și fără unt, este gata în 8 minute

 

Cu ajutorul unui mixer, spumați albușurile până obțineți o spumă tare. Puneți o treime din albușuri peste crema de brânză, amestecând. Apoi, pe rând, celelalte două treimi, mixând treptat până la omogenizare.

 

Vă sugerăm și. Desertul care arată ca o picătură de ploaie. Are ZERO calorii și se face doar din două ingrediente banale

 

Pregătiți un vas termorezistent, puneți hârtie de pergament pe care o ungeți cu ulei. După ce ați turnat amestecul în vas, ridicați vasul ușor și “loviți-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer. Turnați niște apă fierbinte în tava cuptorului, puneți în mijloc vasul vostru.

Vedeți și: Tort de ciocolată, un desert cu adevărat fabulos. Fără făină, zahăr sau lapte și cu doar 55 de calorii pe felie

 

Desertul se va coase 15 minute la 170 de grade, apoi 15 minute la 160 de grade. Ulterior, opriți focul, dar lăsași desertul în cuptor încă 15 minute. Scoateți vasul și puneți-l la răcit. Îl pudrați apoi cu zahăr pudră și cu fulgi de migdale. Pofta bună!

Prăjitură japoneză fără făină se poate servi cu un topping de sirop de arțar alături de o ceașcă de cafea aromată.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel