Prăjitura ”nebună”. Un desert ieftin, de post

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Prăjitură ”nebună” este desertul perfect în perioadele de post. Este ușor de făcut și nu necesită multe ingrediente. 

O prăjitură ideală pentru persoanele cu intoleranțe alimentare sau alergii. Nu conține ouă, unt sau lapte. 


INGREDIENTE

 - 210 grame făină

 - 3 linguri de cacao

 - 190 grame de zahăr

 - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

 - 1/2 lingurita de sare

 - 1 lingurita de otet

 - esență de vanilie

 - 5 linguri de ulei

 - 240 ml de apă

 

MOD DE PREPARARE

Încălziți cuptorul la 180° Celsius. Combinați cu grijă primele cinci ingrediente uscate într-o tavă pătrată de 20 cm, pe care ați uns-o cu ulei. Creați trei goluri în amestecul uscat, două mai mici și una mai mare. În prima adăugați otetul, în a doua vanilia, iar în cea mai mare puneți uleiul.

Turnați întreaga cantitate de apă peste compoziție și amestecați bine până la omogenizare. Coaceți prăjitura pe grătarul poziționat la nivelul din mijloc al cuptorului, timp de 35 de minute. După ce a trecut timpul, verificați dacă prăjitura este gata folosind o scobitoare. Dacă rămân urme pe scobitoare, lăsați prăjitura să mai coacă puțin. 

Opțional: Puteți orna prăjitura cu frișcă, fulgi de cocos, fructe sau ganache de ciocolată vegan 

Ganache de ciocolată de post 

INGREDIENTE

- 200g ciocolată neagră1 cană (240ml) smântână lichidă vegană (de preferință cu un conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi cea de cocos)

MOD DE PREPARARE

- Se toacă ciocolata în bucăți mici și se așează într-un bol rezistent la căldură.

- Într-un ibric sau într-un vas mic, încălziți smântâna la foc mediu până începe să dea în clocot. Asigurați-vă că nu o lăsați să fiarbă.

- Turnați smântâna fierbinte peste ciocolată și lăsați-o să stea timp de 1-2 minute pentru a începe să se topească ciocolata.

- Amestecați cu grijă, începând din centru și mișcându-vă spre margini, până când ciocolata este complet topită și amestecul este omogen.

- Dacă doriți o consistență mai subțire, puteți adăuga smântână suplimentară treptat, până când obțineți textura dorită.

- Lăsați ganache-ul să se răcească la temperatura camerei și apoi puteți folosi pentru a orna prăjitura

- Dacă doriți să obțineți o consistență mai solidă, lăsați ganache-ul să se răcească în frigider pentru câteva ore.

Ganache-ul de ciocolată poate fi personalizat în funcție de preferințe adăugând arome, lichior sau alte ingrediente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

28 noi 2024, 14:12 in Știri
Ce salariu are Călin Georgescu
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel