Prăjitura Pan di Stelle, un desert fără coacere spectaculos și foarte simplu de făcut

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Prăjitura Pan di Stelle, un desert fără coacere spectaculos și foarte simplu de făcut
Prăjitura Pan di Stelle, un desert fără coacere spectaculos și foarte simplu de făcut

Prăjitura Pan di Stelle este un desert delicios, fără coacere, care îți satisface pofta de dulce folosind cel mai iubit tip de biscuite - de la care își ia și numele. 

Prăjitura Pan di Stelle este un desert delicios în mai multe straturi, care îți satisface pofta de dulce folosind cei mai iubiți biscuiți din toate timpurile, de la care își trage și numele.

Este o prăjitură rece, compusă din straturi de biscuiți Pan di Stelle înmuiați în lapte și cafea, Nutella și frișcă. Toate decorate cu pudră de cacao și stele din pastă de zahăr. Nimeni nu va putea să-i reziste.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

 

- 500 g Nutella

- 480 g biscuiți pan di stelle (se găsesc la magazinele cu specific italian)

- 500 ml de smântână proaspătă

- 80 g zahăr pudră

- 180 ml lapte

- 1 ceașcă de cafea neîndulcită

- pudră de cacao amară, după gust

- pastă de zahăr pentru stele (opțional)

Mod de preparare

 

Pentru a pregăti prăjitura Pan di Stelle, începeți prin a bate smântâna proaspătă împreună cu zahărul pudră. Într-un alt bol, adăugați cafeaua peste lapte. Se ia o formă de tort cu balamale de 22 cm (detașabilă), se tapetează fundul cu hârtie de copt și se creează un prim strat compact (încercând să se umple toate găurile) cu biscuiții întregi înmuiați mai întâi în lapte iar apoi în cafea.

Topim Nutella la bain-marie și creăm un al doilea strat uniform deasupra biscuiților. Continuăm cu un al treilea strat de frișcă bătută.

Continuăm să compunem prăjitura cu o a doua rundă de biscuiți înmuiați și una de Nutella. Un ultim strat de cremă și încheiem cu un strat de pudră de cacao amară.

Citește și: Chifteluțe de vinete umplute cu mozzarella. Cine are nevoie de carne când poți face minunăția asta?

După ce am asamblat-o, punem prăjitura Pan di Stelle la rece în frigider pentru cel puțin două ore.

După ce a trecut acest timp, scoatem ușor prăjitura din formă și acoperim marginile cu mai mulți biscuiți (de data aceasta fără să-i înmuiem), folosind Nutella pentru a-i face să se lipească.

La final decorăm după preferință cu steluțe de zahăr și steluțe din pastă de zahăr.

Poftă bună!

Dacă doriți să faceți tortul cu stele mai ușor, puteți omite Nutella și puteți crea pur și simplu straturi de frișcă și biscuiți.

Puteți păstra prăjitura în congelator până la o lună și o puteți scoate cu 30 de minute înainte de a o servi.

Pentru o variantă fără cafea, puteți înmuia biscuiții doar în lapte. 

 

--------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel