Prăjitura Parlament, sau Deliciu, este o prăjitură fină și delicioasă, care satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi. Probabil că ați mai gustat această prăjitură, dar nu știați că se numește așa.
Dacă încă nu știți ce dulciuri să pregătiți pentru Paște, notați acum rețeta. Va deveni cu siguranță una dintre preferatele familiei.
Ingrediente pentru prăjitura Parlament
Crema:
* 7 gălbenușuri
* 5 linguri zahăr
* 100 g ciocolată albă
* 500 ml smântână pentru frișcă
Primul strat:
* 250 g miez de nucă prăjit și rupt în bucăți mari (2 căni)
Blat:
* 7 albușuri
* un vârf cuțit de sare
* 7 linguri zahăr (175 g)
* 2 pliculețe zahăr vanilat
* 7 linguri nuca măcinată (175 g)
* 3 linguri făină (75 g)
* 1 pliculeț praf copt
Încearcă și: Albă ca Zăpada - Care este ingredientul secret pentru cea mai gustoasă prăjitură
Strat de ciocolata:
* 200 g ciocolată cu 55% cacao
* 200 ml smântână pentru frișcă
Deasupra stratului de ciocolată:
* 18 biscuiți Petite Beurre
* 1 ceașcă cafea îndulcită (rece)
Pentru ornat:
* 2-3 pătraățele de ciocolată
Cum se prepară prăjitura Parlament: direct din caietul cu rețete al mamei
Prima dată facem crema, ca să aibă timp să se răcească.
Punem pe baie de aburi gălbenușurile împreună cu zahărul. Amestecăm continuu cu telul până când compoziția se îngroașă ca o smântână (aproximativ 10-15 minute). Când este gata, o dăm deoparte și adăugăm ciocolată ruptă bucățele. Amestecăm până cân această se topește, apoi lăsăm crema la răcit. Când este complet rece o încorporam treptat în frișca bătută cu zahărul pudră.
Așternem hârtie de copt într-o tavă (25x35 cm) și întindem miezul de nucă.
Aprindem cuptorul la foc mediu (180 °C).
S-ar putea să îți placă și: Prăjitură răsturnată cu portocale. Arată spectaculos și e moale și aromată
Blat: Punem sarea peste albușuri și le mixăm până se formează o spumă. Adăugăm zahărul lingură cu lingură și mixăm bine până acesta se dizolvă. Punem și zahărul vanilat și mai mixăm să se dizolve și acesta.
Lăsăm mixerul deoparte și cu ajutorul unei spatule de bucătărie încorporam, în mai multe tranșe, miezul de nucă amestecat cu făină și praful de copt. Întindem aluatul, cu grijă, peste miezul de nuca.
Dăm tavă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau până blatul trece testul scobitorii: înfigem o scobitoare în mijlocul blatului și dacă iese curată, fără aluat prins de ea, înseamnă că blatul este copt. Când este gata, îl scoatem din tavă în care l-am copt, prin răsturnare, astfel încât stratul de miez de nuca să fie deasupra. Desprindem hârtia de pe el și Îl lăsăm la răcit.
Strat de ciocolată: Rupem ciocolată în pătrățele și o punem la topit împreună cu frișcă, pe baie de aburi. Avem grijă să nu fiarbă. Când se răcește o întindem peste blat.
Înmuiem (pe rând) biscuiții în cafea și ii așezăm peste stratul de ciocolată. Întindem crema peste stratul de biscuiți și radem deasupra ciocolată. Dăm prăjitură la frigider pentru minim 2 ore, apoi o putem felia și servi.
----------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News