Prăjitură pufoasă cu iaurt și portocale - un desert "light" pe care-l poate face oricine

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Prăjitură pufoasă cu iaurt și portocale - un desert "light" pe care-l poate face oricine
Prăjitură pufoasă cu iaurt și portocale - un desert "light" pe care-l poate face oricine

Prăjitură pufoasă cu iaurt și portocale este un desert sănătos și aromată care se prepară foarte ușor, cu iaurt în aluat.

Dacă îți e poftă de o prăjitură pufoasă și aromată, dar nu ai chef să stai prea mult în bucătărie, această variantă cu adaos de iaurt este nu doar rapidă, ci și sănătoasă. Iaurtul din compoziție permite să se reducă puțin cantitatea de unt, făcând prăjitura mai ușoară, și să se obțină o textură moale.

Este o rețetă perfectă pentru micul dejun. aroma de citrice, prezentă atât în suc, cât și în coaja rasă, se degajă deja în timpul coacerii și este modul potrivit de a începe ziua cu energie și bună dispoziție!

Ingrediente (pentru o formă rotundă de 24 cm)

 

- făină 230 g

- 180 g zahăr

- 100 g unt

- 3 ouă

- 125 ml iaurt alb

- coaja rasă de la 2 portocale netratate

- 70 g suc de portocale

- 16 g praf de copt

- un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

 

Se ia un castron mare și se bat ouăle împreună cu zahărul până când amestecul devine ușor și cremos. Se adaugă iaurtul alb, untul înmuiat și, în timp ce se continuă să se amestece, sucul de portocale.

Puțin câte puțin, încorporăm făina cernută și apoi adăugăm praful de copt și coaja rasă de portocală.

Se amestecă totul astfel încât amestecul să fie omogen și fără cocoloașe.

Se toarnă amestecul într-o formă de 24 cm unsă și tapetată cu făină.

La final, prăjitura pufoasă se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de 40-45 de minute (în cuptorul static, la 180°, timp de 50-55 de minute).

Verificăm coacerea prăjiturii prin înțepare cu o scobitoare: dacă iese uscată, prăjitura este gata.

Se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr pudră, după gust.

Această prăjitură pufoască cu iaurt și portocale este un desert simplu, fiind preparatul perfect pentru micul dejun pentru a începe ziua cu energie, sau ca o gustare în timpul zilei, însoțită de un suc de fructe sau o băutură caldă.

Poftă bună!

Vezi și: Cartofi umpluți la cuptor - rețeta pe care o vei face din nou și din nou

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
    
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel