Prăjitură răsturnată cu ananas și caramel este un desert pufos, racoritor și destul de ușor de făcut. Cu o aromă dulce-acrișoară, această prajitură merge foarte bine alături de un pahar de lapte rece sau alături de un ceai de mentă.
Încearcă și Înghețată cremoasă cu iaurt. O rețetă ideală pentru zilele călduroase, gustoasă și sănătoasă
Ingrediente
Pentru topping ai nevoie de:
110 grame zahăr brun
50 grame unt
o cutie ananas tăiat rondele
Pentru blat ai nevoie de:
260 grame făină
100 grame migdale măcinate (se pot folosi și nuci sau alune măcinate)
200 grame zahăr
110 grame unt sau margarină
4 ouă
1 linguriță esență vanilie
100 grame smântână sau lapte bătut
1 praf de copt
o jumătate linguriță sare
Prăjitură răsturnată cu ananas și caramel. Mod de preparare
Se pune într-un vas pe foc cele 110 grame zahăr cu 50 grame de unt și se lasă să fiarbă până când zahărul s-a caramelizat și se obține o compoziție vâscoasă și legată.
Se toarnă caramelul pe fundul tăvii de copt, deasupra se pun rondelele de ananas și se lasă tava deoparte. Este important să nu uiți să preîncălzești cuptorul.
Într-un vas, se freacă untul său margarina cu zahărul, apoi se bat, pe rând înăuntru, ouăle și vanilia.
În alt vas se pune făină, praful de copt, sarea, migalele măcinate (nucile/alunele) și se amestecă bine. Se toarnă smântână, iar la urmă se toarnă treptat compoziția lichidă (zahărul+untul/margarina+ ouăle+vanilia), astfel obținându-se un amestec.
Se toarnă tot amestecul în tavă peste ananasul cu caramel și se dă la cuptor, la foc moderat, aproximativ o oră.
Pentru a afla când e gata, această prăjitură răsturnată cu ananas și caramel se trece prin testul scobitorii: dacă scobitoarea iese curată e gata, dacă nu, se mai lasă.
Când e gata, desertul se scoate și se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se răstoarnă pe o farfurie și se scoate cu atenție tava.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Omletă de macaroane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News