Prăjitură răsturnată cu ananas și caramel - Desertul perfect ce se topește în gură

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Prăjitură răsturnată cu ananas și caramel
Prăjitură răsturnată cu ananas și caramel

Ori de câte ori simți nevoia de un desert deosebit, atât ca aspect, cât și ca gust, prăjitura răsturnată cu ananas este preparatul perfect. Iată cum se face. 

Prăjitură răsturnată cu ananas și caramel este un desert pufos, racoritor și destul de ușor de făcut. Cu o aromă dulce-acrișoară, această prajitură merge foarte bine alături de un pahar de lapte rece sau alături de un ceai de mentă.

Încearcă și Înghețată cremoasă cu iaurt. O rețetă ideală pentru zilele călduroase, gustoasă și sănătoasă

Ingrediente

 

Pentru topping ai nevoie de:

110 grame zahăr brun

50 grame unt

o cutie ananas tăiat rondele

Pentru blat ai nevoie de:

260 grame făină

100 grame migdale măcinate (se pot folosi și nuci sau alune măcinate)

200 grame zahăr

110 grame unt sau margarină

4 ouă

1 linguriță esență vanilie

100 grame smântână sau lapte bătut

1 praf de copt

o jumătate linguriță sare

Prăjitură răsturnată cu ananas și caramel. Mod de preparare

 

Se pune într-un vas pe foc cele 110 grame zahăr cu 50 grame de unt și se lasă să fiarbă până când zahărul s-a caramelizat și se obține o compoziție vâscoasă și legată.

Se toarnă caramelul pe fundul tăvii de copt, deasupra se pun rondelele de ananas și se lasă tava deoparte. Este important să nu uiți să preîncălzești cuptorul.

Într-un vas, se freacă untul său margarina cu zahărul, apoi se bat, pe rând înăuntru, ouăle și vanilia.

În alt vas se pune făină, praful de copt, sarea, migalele măcinate (nucile/alunele) și se amestecă bine. Se toarnă smântână, iar la urmă se toarnă treptat compoziția lichidă (zahărul+untul/margarina+ ouăle+vanilia), astfel obținându-se un amestec.

Se toarnă tot amestecul în tavă peste ananasul cu caramel și se dă la cuptor, la foc moderat, aproximativ o oră.

Pentru a afla când e gata, această prăjitură răsturnată cu ananas și caramel se trece prin testul scobitorii: dacă scobitoarea iese curată e gata, dacă nu, se mai lasă.

Când e gata, desertul se scoate și se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se răstoarnă pe o farfurie și se scoate cu atenție tava.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Omletă de macaroane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel