Prăjitura rece cu iaurt este un desert rece și cremos care nu necesită coacere. Ușor de preparat, această prăjitură rece apetisantă are la bază biscuiți tocați și un amestec cremos de iaurt, frișcă și zahăr pudră. Stratul final este un topping de fructe de pădure și sos de căpșuni.
Este un preparat ideal atunci când e cald afară, deoarece nu necesită aragaz sau cuptor în procesul preparării. Pentru a învăța cum se face pas cu pas prăjitura rece cu iaurt, nu ratați rețeta noastră de mai jos.
Ingrediente (pentru o formă rotundă cu balamale de 24 cm)
- 320 g. biscuiți digestivi
- 150 g. unt topit
- 750 g. iaurt alb
- 250 ml. de smântână de gătit
- 12 g. foi de gelatină
- 70 g. zahăr pudră
- fructe de pădure după gust.
Pentru topping:
- 100 g. căpșuni
- 30 g. zahăr.
Mod de preparare
Pentru a pregăti cea mai bună prăjitura rece cu iaurt, începem cu blatul: tocăm biscuiții cu un mixer și adăugăm untul topit. Se amestecă totul până se obține un amestec omogen. Căptușim cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 24 cm (fund și pereți) și turnăm amestecul în ea, nivelându-l bine cu dosul unei linguri. Îl punem la frigider timp de 30 de minute pentru a se întări.
Între timp, se înmoaie foile de gelatină în apă rece timp de 10 minute.
După ce a trecut timpul necesar, se stoarce gelatina și se dizolvă în 50 ml de smântână lichidă încălzită în prealabil.
Se toarnă gelatina dizolvată în 750 g de iaurt și se amestecă totul.
Separat, combinăm restul de 200 ml de smântână cu zahărul pudră și batem până se întărește. Adăugăm treptat frișca la iaurt pentru a crea un amestec cremos.
Scoatem blatul de biscuiți din frigider și turnăm crema de iaurt deasupra. Punem prăjitura înapoi în frigider pentru cel puțin 5 ore.
Pentru a obține toppingul de căpșuni, trebuie să batem căpșunile tăiate în bucăți cu 30 de grame de zahăr și să le călim într-o cratiță câteva minute până când totul este bine amestecat și le lăsăm să se răcească.
Înainte de servire, ornăm prăjitura rece cu iaurt cu fructe de pădure și sos de căpșuni.
Poftă bună!
Sfaturi și variații
Pentru ca umplutura să fie și mai delicioasă, putem adăuga bucăți de fructe de vară sau putem varia gustul iaurtului de fiecare dată.
Această prăjitură de vară se va păstra la frigider câteva zile. O puteți congela timp de o lună și o puteți decongela în frigider la nevoie.
Prăjitura rece cu iaurt este ideală la sfârșitul mesei sau ca o gustare delicioasă.
Important de reținut
Este ușor de preparat și presupune o bază de biscuiți și un amestec cremos de iaurt, frișcă și zahăr. Acest desert rece este deosebit de delicios, deoarece include o garnitură de fructe de pădure și sos de căpșuni. Este excelent pentru sezonul cald, în special vara, deoarece prepararea nu necesită aragaz sau cuptor.
------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News