Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent. Ingrediente
5 ouă;
150g zahăr;
160g făină;
2 linguri smântînă;
4-5 mere;
1 linguriță praf de copt;
un vârf de sare;
1 plic zahăr vanilat.
Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent. Mod de preparare
Tapetam la baza o tavă cu formă rotundă cu hârtie de copt. Spălăm bine merele, le curățăm de semințe și le tăiem în felii. Puteți să nu le decojiți, dacă doriți. Separăm albușurile de gălbenușuri în două boluri. Adăugăm peste albușuri puțină sare și le mixăm cu mixerul, până când se formează o spumă. Peste spumă de albușuri adăugăm zahărul și zahăr cu zahărul vanilat și mixam în continuare până obținem o spumă ferma ca o bezea.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Medovik. Rețeta celebră rusească a unui desert cu foi și fără coacere
Peste albușurile spuma adăugăm câte un gălbenuș și mixăm după fiecare în parte. Ulterior adăugăm smântâna, făina și praful de copt. Amestecăm compoziția cu un tel de sus în jos.
Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent. În tava tapetată cu hârtie adăugăm feliile de mere, peste care punem lingură de zahăr brun și una de scorțișoară. Peste mere turnăm compoziția de aluat. Apoi putem un alt rând de mere, pe care le acoperim cu restul compoziției.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort de alune și ciocolată fără coacere. Rețeta unui desert delicios fără ouă, făină și unt
Dăm tava la cuptorul preîncălzit de 180°C pentru 50-55 minute. Prăjitura este gata atunci când trece testul scobitori. Prăjitura cu mere Sharlotka se servește alături de un ceai aromat sau de o cafea. Poftă bună
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News