Prăjitură super moale cu nucă de cocos. Fără unt și plină de arome. O felie are doar 190 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prăjitură super moale cu nucă de cocos. Fără unt și plină de arome. O felie are doar 190 de calorii
Prăjitură super moale cu nucă de cocos. Fără unt și plină de arome. O felie are doar 190 de calorii

Prăjitura cu nucă te cocos este proaspătă, ușoară și delicioasă și te va cuceri de la prima bucățică. Fără unt, cu puțină făină și cu mult lapte. Cine are intoleranță la lactoză, poate folosi lapte vegetal. Desertul se pregătește rapid, iar la final, fel veți pune pe masă un dulce rafinat. Oferiți-l la sfârșitul mesei, după o cină cu vechii prieteni, pentru un fior exotic care ne amintește de zilele de vară.

Cei care țin la siluetă pot folosi îndulcitor în loc de zahăr! Dacă doriți un rezultat delicios, încercați să adăugați fulgi de ciocolată și nu veți fi dezamăgiți. 

 

Ingrediente:

180 de grame de făină,

150 de grame de iaurt grecesc fără grăsimi,

60 de grame de făină de cocos,

50 de grame de stevia,

1 plic praf de copt,

20 ml ulei de semințe,

3 ouă,

praf de sare,

coaja rasă de lămâie,

zahăr pudră  pentru decor.

 

Prăjitură super moale cu nucă de cocos. Fără unt și plină de arome. O felie are doar 190 de calorii. Prepararea

 

Separăm gălbenușurile de albușuri. Bateți gălbenușurile cu stevia până când amestecul devine ușor și pufos. Adăugați făina de cocos și, după aceea, amestecând mereu, adăugați iaurtul grecesc și uleiul. În acest moment cerneți făina și praful de copt și adăugați-le, treptat, în aluat.

 

Ar putea să vă placă și: Prăjitură cu ciocolată fără ouă sau unt. Un desert rapid și extrem de delicios

 

Aluatul trebuie să fie compact, atunci când veți adăuga coaja rasă de lămâie. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se amesteca ușor cu aluatul, cu ajutorul unei spatule, de jos în sus. Se unge și se tapetează cu făină o tavă de copt de aproximativ douăzeci de centimetri. Aluatul e toană în tavă și se nivelează.

 

Încercați și: Cea mai simplă și cea mai gustoasă prăjitură. Amestecă toate ingredientele și desertul delicios este gata

 

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 180°, timp de 35-40 de minute. Înainte de a scoate desetul din cuptor este bine să faceți testul cu scobitoarea.

 

Vedeți și: Prăjitură aromată cu ciocolată și mango. Este atât de bună încât vei dori să nu se termine niciodată

 

Așteptăm ca prăjitura să se răcească înainte a o scoate din tavă. Așezați desertul pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră. Cine nu ține o dietă, poate orna prăjitura cu fâșii de topping de ciocolată. Poftă bună! 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel