Prăjitura tăvălită ca la mama acasă. Rețeta clasică - delicioasă și ușor de preparat

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Prăjitura tăvălită - rețetă ca la mama acasă
Prăjitura tăvălită - rețetă ca la mama acasă

Prăjitura tăvălită este un desert delicios și ușor de preparat. Cunoscută și ca Prăjitura Lamington acest preparat a devenit extrem de popular și în România, mai ales în perioada post-decembristă.

Prăjitura tăvălită ca la mama acasă, rețeta clasică, este gata în aproximativ 1 oră, iar ingredientele de mai jos suficiente pentru o tavă.  

Citește și Șmoră cu griș, rețeta bunicii. Un desert vechi, simplu și rapid

Prăjitură tăvălită ca la mama acasă. Ingrediente:

 

- 200 grame făină superioară 000

- 200 grame zahăr

- 4 ouă

- 4 linguri de ulei

- 1 pliculeț de praf de copt

Ingrediente pentru glazură:

 

- 200 g zahăr

- 200 g unt

- 100 ml lapte

- 2 linguri de cacao

- 1 esență de rom

- 200 g de fulgi de nucă de cocos

Vezi și: Clătite pufoase - rețeta simplă. Rezultat garantat chiar și pentru cei mai neîndemânatici

Mod de preparare

 

Într-un bol încăpător, amestecă făina cu praful de copt. Separat, în alt recipient, bate albușurile până se creează o spumă și apoi adaugă zahărul, continuând să mixezi. Când s-a întărit, poți să încorporezi gălbenușurile și uleiul pe rând, fără a te opri din mixat.

Ia o tavă, acoper-o cu hârtie de copt, toarnă aluatul în ea și apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lasă tăvălita să se coacă în jur de 20 de minute și fă testul scobitorii – dacă aceasta rămâne uscată și curată după ce o introduci în aluatul prăjiturii, înseamnă că tăvălita este gata; dacă nu, mai las-o puțin la cuptor și repetă până când nu se mai lipește deloc pe scobitoare.

Scoate tăvălita din cuptor și las-o să se odihnească, apoi tai-o cubulețe.

Vezi și: Fursecuri rapide din doar trei ingrediente. Preparați-le și nu veți regreta 

Prepară glazura prin care vei tăvăli pandișpanul făcut la cuptor. Topește untul la foc mic, împreună cu laptele, zahărul, dar și cu pudra de cacao. După ce acest amestec devine omogen, ia-l de pe foc, adaugă esența de rom, apoi lasă-l la răcit.

Întinde fulgii de nucă de cocos pe o farfurie și ia câte un cubuleț de prăjitură, dă-l prin glazură, apoi tăvălește-l prin cocos. Repetă acest proces până când toate bucățile de prăjitură sunt glazurate.

Sfaturi pentru o prăjitură tăvălită pufoasă

 

Este foarte important să nu deschizi cuptorul în primele 20 de minute după ce ai băgat tava cu compoziția de tăvălită. În acest interval, prăjitura va crește, iar aerul rece care intră când deschizi cuptorul va opri acest proces.

Poftă bună!

Rețetă de aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel