Fără a o numi, acesta a lăudat pe cei care vorbesc mai multe limbi într-o alocuțiune susținută n cadrul sesiunii solemne organizate sub egida Anului Centenar al Univesității Babeș-Bolyai.
„A cunoaşte virtuţile, valorile şi încrederea în mai multe limbi, chiar dacă esenţa lor o exprimăm astăzi cel mai des în engleză, e semn de mare bogăţie spirituală", a afirmat Ioan Aurel Pop.
Rectorul UBB a mai lăudat și dimensiunea multiculturală a instituției de învățământ pe care o conduce și a arătat cum aici predarea se face în patru limbi.
„Valorile, virtuţile şi încrederea sunt aceleaşi, distinşi ascultători, şi în limba lui Petőfi, şi în limba lui Goethe, şi în limba lui Eminescu, chiar dacă numele lor îmbracă forme diferite. A cunoaşte virtuţile, valorile şi încrederea în mai multe limbi, chiar dacă esenţa lor o exprimăm astăzi cel mai des în engleză, e semn de mare bogăţie spirituală, conductibilă, cum am vrea noi cu toţii, nu numai spre multiculturalitate, ci spre interculturalitate. La UBB, vrem să ne cunoaştem reciproc, prin limbi şi culturi diferite, deşi tăria esenţelor vieţii e pentru toţi aceeaşi. Esenţele acestea cu forme particulare se însumează, se sintetizează şi se sublimează frumos în datoria vieţii noastre, trasată acum 100 de ani şi destinată cel puţin pentru următoarea sută de ani şi pentru toate secolele ce vor urma, în veacul vecilor. Gaudeamus igitur", a afirmat Ioan Aurel Pop, potrivit B1.ro.
Amintim că, întrebată de ce nu vorbește limba engleză, Viorica Dăncilă a oferit vineri un răspuns halucinant.
„Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România. Haideți să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri. Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză, germană, franceză și se duc la Bruxelles să spună ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă", a afirmat Viorica Dăncilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News