Unele gospodine le curăță cu periuțe de dinți vechi, unele - cu duza aspiratorului, iar altele cu cârpe. Aceste metode ajută la rezolvarea parțială a problemei, dar, în același timp, necesită mult timp.
În plus, uneori designul caloriferului face ca procedura de curățare să fie o sarcină descurajantă.
Gospodinele istețe au găsit o modalitate mai ușoară și mai rapidă de a curăța caloriferul de praf. Pentru asta, aveți nevoie de un cuțit pentru unt. Apoi, trebuie să treceți cuțitul printre elemenții caloriferului. Cu ajutorul cuțitului puteți curăța grilajele de ventilație și jaluzelele. Gospodinele nu recomandă folosirea unui cuțit ascuțit, pentru a nu zgâria suprafața caloriferului.
După ce ai îndepărtat praful, puteți șterge caloriferele cu o cârpă înmuiată în apă, în care ați pus puțin detergent de vase.
Ai văzut că este o operațiune ușoară. Dacă observați că sunt depuneri lipicioase pe calorifere, îndepărtați-le cu ajutorul unui degresant. La final aveți grijă să nu rămână pe calorifer soluții utilizate în timpul spălării. Caloriferele cu suprafețe plane, precum cele din aluminiu sau oțel vor fi mai ușor de curățat comparativ cu cele din fontă, unde veți avea mai mult de muncă.
Dacă aveți calorifere din fontă, trebuie să știți că acestea sunt cele mai predispuse la acumularea de depuneri de calcar și rugină.. Spălarea lor se face cu apă și diverse substanțe din acizi anorganici și aditivi utilizați împotriva coroziunii.
Caloriferele din oțel sunt mult mai ușor de întreținut. Oțelul nu reține la fel de multe depuneri precum fonta. Acestea pot fi demontate mult mai simplu, sunt mai ușor de manipulat și se spală și curăță rapid atât pe interior, cât și pe exterior.
Caloriferele din aluminiu nu ruginesc, prin urmare acumulează mai puține depuneri. De asemenea, se curăță cel mai ușor dintre toate tipurile de calorifere. Dacă le întrețineți periodic, acestea pot funcționa fără probleme chiar și 20 de ani.
Vezi și:
Scăpă de calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute și cu un efort minim. Ai nevoie de câteva produse din cămară
Mai devreme sau mai târziu, toată lumea se confruntă cu urme de calcar și pete de mucegai în casă. Baia și bucătăria sunt încăperi predispuse la apariția acestei probleme inestetice și enervante. În realitate, toate suprafețele care vin în contact cu apa sunt expuse la formarea de calcar. Dușul, toaleta, dar robinetele și unele electrocasnice (mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase special), in timp, pot acumula calcar.
Așadar, cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute? Calcarul este o rocă sedimentară prezentă în apă, datorită sărurilor de calciu și magneziu. Prin urmare, cu cât apa este mai dură, cu atât e mai bogată în aceste săruri.
Prin urmare, apa va lăsa pete pe toate suprafețele cu care intră în contact. Odată cu trecerea timpului, aceste pete vor estompa strălucirea suprafețele. Și o pată mică ar putea deveni, în scurt timp, o adevărată problemă încăpățânată. În unele cazuri, calcarul creează defecțiuni la robinete, instalații sanitare și electrocasnice.
Pentru a îndepărta calcarul încăpățânat nu aveți nevoie de detergentul obișnuit. Pentru a scăpa de calcar este nevoie de produse potrivite. Cei care doresc să economisească, se pot baza oricând pe remedii naturale. Printre cele mai populare trucuri ale bunicii, în lupta cu calcarul, regăsim oțetul. Un produs cu numeroase calități de degresare și curățare, care însă nu pare a fi cel mai eficient.
Iată cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete fără oțet
Bicarbonatul de sodiu pare să fie mai util decât oțetul în lupta împotriva calcarului. Pentru asta creați o soluție din: 2 pahare de apă fierbinte și jumătate de pahar de bicarbonat. Se amestecă și se freacă cu o periuță de dinți pe suprafețele pătate.
Nu trebuie subestimat nici sucul de lămâie. Acesta din urmă, adăugat la bicarbonat, întărește și amplifică acțiunea de degresare, fără a deteriora suprafețele. Aveți grijă să evitați utilizarea lămâii pe materialele din oțel.
În cele din urmă, acidul citric este un detartrant grozav. Este indicat să se dizolve aproximativ 150 grame de produs într-un litru de apă. Turnați amestecul într-un recipient și apoi pulverizați pe zonele de curățat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News