Potrivit gazetanord-vest.ro, românul Alin M. este elev în clasa a VIII-a. Adolescentul trăiește și studiază în Marea Britanie, însă este originar din județul Satu Mare, din comuna Socond.
Povestea băiatului este una tristă, întrucât mama sa a decedat cu opt ani în urmă, fiind crescut în prezent de unchiul său.
Cu toate acestea, în ciuda tragediei cu care a fost nevoit să se confrunte, adolescentul a dat dovadă de o putere extraordinară. Acesta este un tânăr exemplar, având rezultate bune la învățătură și cu un comportament ireproșabil.
În aceste condiții, premierul britanic Boris Johnson s-a arătat fascinat de inteligența băiatului, iar conducerea unității de învățământ l-a lăudat pentru încrederea în sine pe care a afișat-o în fața premierului.
Un tânăr român de 13 ani l-a impresionat pe premierul britanic Boris Johnson
De asemenea, în cadrul vizitei, Boris Johnson și-a exprimat entuziasmul pentru faptul că cei mici sunt din nou în școli, chiar dacă în continuare există măsuri stricte pentru distanțare și pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, în contextul răspândirii accentuate a variantei Omicron, conform PresaSM.
“A fost fantastic să pot să stau de vorbă cu acești copii și cu profesorii despre toate lucrurile pe care le-au făcut pentru a putea trece de pandemie, eforturile pe care le-au făcut pentru a se asigura că sunt respectate regulile de distanțare socială, eforturile depuse pentru ca elevii să învețe în sistem online.
Este grozav faptul că acum sunt toți înapoi în bănci, la școală”, a precizat Boris Johson, premierul Marii Britanii, scrie gazetanord-vest.ro.
Un tânăr român l-a pus în dificultate pe Emmanuel Macron
În luna decembrie, un alt tânăr român l-a pus în dificultate pe președintele Franței, Emmanuel Macron, de această dată, în timpul unei dezbateri publice.
„Președintele Franței ascultă atent întrebarea pe care i-o pune tânărul din stânga lui.
Tânărul e un român: Eduard Rotariu și e interesat sa afle ce raspuns poate da Europa in fata creșterii mișcărilor extreme și naționaliste, e curios să stie cum pot fi definite identitatea europeană, cetățenia europeană.
Eduard Rotariu a făcut parte din grupul de patru tineri europeni care au discutat în aceasta seară cu Emmanuel Macron. S-a întâmplat pe scena teatrului Odeon, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la înființarea Institutului Jacques Delors, unul dintre cele mai respectate think-tank-uri europene.
Emmanuel Macron a dat un răspuns elaborat, vorbind despre o Europa care trebuie să fie mai simpla, mai eficace, mai puternică și mai aproape de oameni. A evocat educația și cultura și o fraza frumoasă din Albert Camus: «Imi iubesc prea mult țara, pentru a fi naționalist».La sfârșitul dezbaterii, mulți au fost cei care l-au felicitat pe tânărul român pentru calitatea intervenției sale.
M-am numărat și eu printre ei. Așa am aflat cum îl cheamă, că a fost bursier Erasmus, că a locuit în Germania și că acum este în Franța, unde predă la universitate. Și că vrea să lucreze pentru România”, a scris pe Facebook ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News