Ea a făcut aceste declaraţii în prima reuniune oficială a Cabinetului său de coaliţie, format weekendul trecut, în paralel cu Guvernul lui Pavel Flip.
Din Guvernul Sandu fac parte miniştri din cadrul alianţei sale proeuropene ACUM şi din Patridul Socialist (PSRM) al preşedintelui prorus Igor Dodon, care şi-au unit forţele în urma unei crize prelungite, după alegerile legislative din februarie, care nu au condus la o majoritate.
Curtea Constituţională a anulat o serie de hotărâri
Această criză politică a fost dezamorsată sâmbătă, după ce Curtea Constituţională şi-a anulat o serie de hotărâri cu privire la neconstituţionalitatea noii puteri, la o zi după ce Partidului Democrat din R. Moldova (PDM) a renunţat la putere.
Liderul PDM, oligarhul Vladimir Plahotniuc, a părăsit temporar ţara, a anunţat formaţiunea sâmbătă.
Sandu i-a acuzat pe Plahotniuc şi membri din anturajul său aflaţi la putere de infracţiuni şi corupţie.
„Capii grupării mafiote care au uzurpat puterea şi au terorizat cetăţenii (Republicii) Moldova ani de zile au părăsit ţara”, a declarat ea.
„Vrem să vă asigurăm că toţi aceşti responsabili, inclusiv Plahotniuc, vor fi aduşi înapoi în (Republica) Moldova şi vor da socoteală pentru toate abuzurile la care au participat”, a spus ea.
Îmbunătăţire a relaţiilor cu UE reprezintă o prioritate a Guvernului
Sandu a subliniat că o îmbunătăţire a relaţiilor cu UE reprezintă o prioritate a Guvernului său, în contextul în care ambiţii de aderare a ţării la Uniunea Europeană (UE) se află într-un punct mort şi în contextul în care Chişinăul doreşte totodată o impulsionare a relaţiilor economice şi comerciale cu Rusia.
„Programul Guvernului arată clar că asocierea cu UE este baza activităţii noastre", a subliniat Sandu, anunţând că o delegaţie urmează să efectueze în curând o vizită la Bruxelles.
„Veţi vedea paşi foarte concreţi, progrese în îmbunătăţirea relaţiilor cu UE", a promis ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News