„Suntem dispuşi să plătim mai mult pentru că acceptăm că bugetul va creşte odată cu creşterea economică şi inflaţia”, le-a spus Rutte reporterilor, dar a subliniat că realitatea pierderii contribuţiilor Marii Britanii trebuie luată în considerare.
„Regatul Unit a plecat şi (...) acest lucru trebuie să se reflecte în noul buget”, a insistat Rutte.
El a spus că o propunere venită târziu vineri seara pentru depăşirea impasului a fost respinsă atât de statele net beneficiare, cât şi de cele care au dorit o plafonare a contribuţiilor naţionale pentru bugetul UE la 1% din venitul naţional brut.Olanda, alături de Danemarca, Austria şi Suedia face parte din grupul celor aşa-numiţi "the frugal four".
Cei 27 nu au reuşit să ajungă vineri la un compromis cu privire la viitorul buget multianual al UE, după două zile de summit la Bruxelles, a anunţat vineri seara preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de AFP.
Nu a fost avansată vreo dată pentru un nou summit privind noul buget al UE pentru 2021-2027, semn al diviziunilor profunde între statele membre, comentează agenţia de presă franceză.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News