Premierul ungar Viktor Orban a ajuns în vizită la Moscova pentru o "misiune de pace" cu Putin

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Premierul ungar Viktor Orban a ajuns în vizită la Moscova pentru o "misiune de pace" cu Putin
Premierul ungar Viktor Orban a ajuns în vizită la Moscova pentru o "misiune de pace" cu Putin

Premierul ungar Viktor Orban a ajuns la Moscova într-o vizită descrisă drept o "misiune de pace", conform agenției de știri MTI, care l-a citat pe Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Budapesta. 

Viktor Orban urmează să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin, într-o încercare de a aborda problemele regionale și de a promova stabilitatea și dialogul între cele două țări, conform Agerpres.

Vizita premierului ungar a atras atenția internațională după ce agenția de știri Reuters a raportat că un avion folosit de guvernul de la Budapesta a aterizat la Moscova, conform datelor furnizate de site-ul Flightaware.com. Deși guvernul ungar nu a confirmat oficial prezența lui Orban la bordul avionului, speculațiile au fost alimentate de lipsa de răspuns la solicitările Reuters de a clarifica situația.

Această vizită are loc într-un context geopolitic complex, în care relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia sunt tensionate. Ungaria, fiind membră a Uniunii Europene, a avut o politică de relații bilaterale echilibrate cu Rusia, iar această întâlnire între Orban și Putin este privită cu interes și preocupare de către comunitatea internațională. Scopul "misiunii de pace" rămâne neclar, dar se așteaptă ca discuțiile să se concentreze pe aspecte economice și politice de interes comun.

Vizita lui Orban la Moscova vine într-un moment sensibil, având în vedere sancțiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană și tensiunile continue din regiune. Această întâlnire ar putea influența nu doar relațiile bilaterale dintre Ungaria și Rusia, ci și poziția Ungariei în cadrul UE în raport cu politica sa față de Rusia.

Rămâne de văzut ce rezultate concrete vor fi obținute din această vizită și cum vor fi percepute aceste eforturi diplomatice de către partenerii internaționali ai Ungariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel