Președintele Italiei, Sergio Mattarella, vine în vizită în România, miercuri, 19 iunie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Klaus Iohannis și Sergio Mattarella
Klaus Iohannis și Sergio Mattarella

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, va efectua miercuri o vizită oficială în România, unde va fi primit de omologul său român, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Această vizită subliniază relațiile strânse și de lungă durată dintre cele două țări, care în 2024 marchează 145 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 60 de ani de la ridicarea acestora la nivel de ambasadă.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, vizita oficială reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel între România și Italia. Aceasta este o continuare a momentului istoric din 2018, când președintele României a efectuat prima vizită de stat în Republica Italiană după 45 de ani, și a ședinței comune de guvern româno-italian desfășurată la Roma în februarie 2024.

„În contextul relaţiilor excelente dintre România şi Italia, bazate pe o legătură solidă, vizita oficială la Bucureşti reconfirmă importanţa Parteneriatului Strategic Consolidat, dinamismul multiplelor domenii de cooperare bilaterală, aportul la viaţa socială şi economică a comunităţii româneşti din Italia şi a celei italiene din România, precum şi abordările comune în forurile europene, euroatlantice şi internaţionale,” se arată în comunicat.

 

Sergio Mattarella va fi primit de Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu

 

Vizita va include discuții pe teme variate, cum ar fi evoluțiile europene și globale, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii Europene și situația de securitate. Aceste discuții reflectă angajamentul celor două țări de a colabora îndeaproape în forurile internaționale și de a aborda împreună provocările globale.

În jurul prânzului, Klaus Iohannis și Sergio Mattarella vor susține declarații de presă, oferind detalii despre discuțiile avute și perspectivele de colaborare viitoare, conform Digi24. Aceste declarații sunt așteptate cu mare interes, având în vedere importanța relațiilor româno-italiene pentru ambele părți.

Seara, la ora 18:00, președintele italian are programată o întâlnire cu premierul României, Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria. Aceasta va fi o ocazie pentru a discuta aspecte legate de cooperarea guvernamentală și proiectele comune în desfășurare, evidențiind dinamismul relațiilor bilaterale și angajamentul ambelor părți de a dezvolta parteneriatele existente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel