Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs la Colegiul ”Mihai Viteazul” din București

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis, mesaj după inundațiile severe din România: "Transmit condoleanțe familiilor îndoliate”
Klaus Iohannis, mesaj după inundațiile severe din România: "Transmit condoleanțe familiilor îndoliate”

Președintele Klaus Iohannis este prezent în această dimineață la Colegiul „Mihai Viteazul” din București.

Președintele Klaus Iohannis își va finaliza cele două mandate de câte 5 ani la conducerea țării cu un discurs pentru elevii Colegiului „Mihai Viteazul” din București.

Conform agendei anunțate, discursul pe care îl va susține luni, 9 septembrie, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, va fi ultimul pe care îl rostește în calitate de șef al statului la deschiderea unui nou an școlar.

 

Iohannis:„Școlile trebuie să fie absolut sigure pentru elevi”

 

„Bună ziua! Vă doresc tuturor un nou an școlar foarte bun, cu rezultate frumoase și cu reușite dascălilor în a promova ideea că educația este foarte valoroasă, iar elevilor – reușite frumoase, rezultate bune, reușite în carieră pe mai departe.

Este o bucurie să fiu astăzi aici într-un moment atât de important. Entuziasmul elevilor, anticiparea noilor provocări, aspirațiile profesorilor s-și inspire elevii, emoțiile părinților creează efervescență și bucurie.

Acest colegiu și-a dobândit reputația de școală fanion – a dat societății absolvenți remarcabili, cu standarde de performanțe în domenii.

Văd elevi extrem de motivați care se implică, deprind abilități de leadership, fac voluntariat în scop caritabil, sunt pasionați de astronomie, film, robotică sau sport.

Îmi doresc ca acest spirit creat alături de mentorii colegiului „Mihai Viteazul” să fie o sursă de inspirație pentru toți – este esența educației – cunoaștere, perseverență, dorința de a fi azi mai buni decât ieri.

Noi adulții ne angajăm să vă susținem și să vă asigurăm un viitor mai prosper.

Școlile trebuie să fie absolut sigure pentru elevi, cadre didactice și restul personalului din învățământ. Tocmai acesta a fost unul din obiectivele proiectului România Educată. Școlile să fie un spațiu în care toți să fie protejați și respectați.

Dragi părinți, știu că pentru dumneavoastră începutul aduce la fel de multe emoții ca și pentru copii.

Cred cu tărie că reușita elevilor depinde de o colaborare între familie și școală, dar și de sprijinul moral pe care elevii îl primesc din partea părinților.

Dragi profesori, educația se face privind spre viitor. Trebuie să acceptăm că rolul educației în destinul unui elev s-a transformat radical, cum societatea trece prin schimbări profunde. Uneori avem nevoie de decizii autonome și riscante – rolul dumneavoastră devine esențial, sunteți cei care pregătiți noile generații pentru provocări și să beneficieze de oportunitățile pe care le oferă.

Educația este temelia pe care se construiește viitorul unei națiuni, iar dumneavoastră cadrele didactice sunteți arhitecții acestui viitor.

În ceea ce privește infrastructura, avem fondurile necesare pentru modernizare – beneficie de încă 2,2 miliarde prin PNRR. Aici, în inima Bucureștiului, este locul cel mai potrivit să conștientizăm că oricât de spectaculos ar fi spațiul pe care îl oferă, o școală este mult mai mult decât un simplu edificiu. Performanța elevilor se măsoară la competiții și la examene, dar și prin reușita personală a fiecărui copil, prin modul în care mediul școlar a contribuit.

Educația nu este doar un proces formal. Rezultatele reformelor se văd în timp, sunt convins că se vor vedea când generațiile ajung în fața noilor examene naționale. Să vă depășiți limitele!

La mulți ani!”, a încheiat Klaus Iohannis discursul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel