Prima apariție a lui Donald Trump după tentativa de asasinat: „Numai președinții importanți sunt țintiți de atacuri”

Cristina Iacob |
Data publicării:

Donald Trump afirmă că președinții „de consecință” sunt țintiți de atacuri și cere mai multe resurse pentru Serviciul Secret.

Donald Trump a declarat marți seara, într-un eveniment desfășurat la Flint, Michigan, că președinții „importanți” sunt țintiți de atacuri, referindu-se la recentele tentative de asasinat asupra sa. Trump a afirmat că astfel de incidente dovedesc importanța și impactul pe care îl are în funcția de președinte, comparând slujba sa cu activități riscante precum șoferul de mașini de curse sau călăria cu tauri.

O femeie a fotografiat mașina suspectului 

 

Fostul președinte a oferit o descriere detaliată a unei tentative recente de asasinat, lăudându-l pe agentul care a intervenit rapid împotriva suspectului Ryan Routh, care era înarmat cu un AK-47 și se ascunsese în tufișuri pe terenul de golf al lui Trump din West Palm Beach. Trump a apreciat și intervenția unei femei care a fotografiat mașina suspectului, contribuind astfel la reținerea acestuia în timp record.

Trump a explicat că politica sa de impozitare a importurilor de mașini mexicane a făcut să devină o țintă, și a lăudat Serviciul Secret pentru eforturile sale, recunoscând totodată necesitatea unor resurse suplimentare, relatează Daily Mail.

În cadrul evenimentului, Trump a criticat atât administrația actuală, cât și presa, și a abordat subiecte variate, inclusiv politica externă și schimbările climatice. El a făcut comentarii controversate referitoare la baza aeriană Bagram și a comparat-o cu Refugiul Național de Petrol din Alaska, confundând cele două locații.

De asemenea, Trump a promis crearea de locuri de muncă în industria auto și a subliniat importanța afacerilor cu Rusia. Evenimentul a fost marcat de o securitate strictă, dar Trump a reușit să interacționeze cu susținătorii în timpul apariției sale.

Citește și: El este bărbatul care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump. Ryan Wesley Routh ”a luptat în Ucraina”

Reamintim că pe 16 septembrie poliţia federală americană a spus într-un comunicat că anchetează asupra a "ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat împotriva fostului preşedinte Trump".
 
Secret Service, poliţia de elită însărcinată cu protecţia preşedinţilor, foştilor preşedinţi şi personalităţilor politice importante, a anunţat, de asemenea, o anchetă asupra acestor focuri de armă care au avut loc "cu puţin timp înainte de orele 14.00 (18.00 GMT)".

Mai mulţi agenţi ai săi "au deschis focul asupra unui bărbat înarmat" care se afla în apropierea terenului de golf al lui Donald Trump şi a fost găsită o puşcă AK-47 cu lunetă, împreună cu două rucsacuri şi echipamente de înregistrare video, au precizat autorităţile într-o conferinţă de presă.

Suspectul a fugit la volanul unei maşini negre, dar un martor a ajutat poliţia să identifice vehiculul, iar autorităţile l-au găsit. Citește mai mult aici.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel