La o săptămână după intrarea în carantină, Sibiul este încă pe primul loc între județele cu cea mai mare rată de infectare în 12 zile. De la 9 la mie în 16 noiembrie, a scăzut la 8,64 în 23 noiembrie, la o săptămâmână după intrarea în carantină a municipiului Sibiu, a orașelor Cisnădie și Tălmaciu și a satului Șelimbăr.
Numărul mare de persoane confirmate cu SARS-CoV-2 a continuat să fie mare, astfel că s-a ajuns, luni, la 12.600 de persoane, față de 10.580, în 16 noiembrie.
Și numărul deceselor a crescut. Dacă la intrarea în carantină existau 294 de decese, în 23 noiembrie, numărul ajungea la 348.
În săptămâna de carantină, la Sibiu a ajuns un nou container pentru depozitarea persoanelor decedate de COVID-19, pentru că locurile din Moga Spitalului Județean se epuizau de la o zi la alta, acest nou container fiind dotat cu instalație de răcire. În prezent, capacitate de la Morgă este de 30 de locuri, pentru persoane confirmate cu noul coronavirus.
Săptămâna de carantină a însemnat și decizii administrative. Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Liliana Coldea, a acceptat, cu greu, să își dea demisia, la solicitarea repetată a vicepremierului Raluca Turcan. În locul său a fost desemnată o echipă de medici militari, condusă de colonelul Constantin Vlase, până vinerea trecută director medical la Spitalul Militar de Urgență Galați. Și Direcția de Sănătate Publică Sibiu are conducere militară, aici fiind director interimar directorul medical al Spitalului Militar de Urgență Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.
De luni, 23 noiembrie, alte trei localități: municipiul Mediaș, orașul Avrig și satul Orlat sunt în carantină. Aici restricțiile sunt la fel ca și în Sibiu, însă specific este faptul că în ziua votului, în 6 decembrie, locuitorii au voie să iasă din case pentru a merge să voteze parlamentarii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News