Primăria din Madrid plătește până la 600 de euro locuitorilor care cumpără o bicicletă electrică

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Bicicletele electrice reduc poluarea în orașe (Foto: Freepik)
Bicicletele electrice reduc poluarea în orașe (Foto: Freepik)

Primăria Madrid va plăti, cetățenilor care achiziționează o bicicletă electrică, jumătate din contravaloarea acesteia, în limita a 600 de euro, ca parte a planului său de reducere a emisiilor în capitala spaniolă. Iată care sunt condițiile. 

În ultimii ani, autoritățile din Madrid au pus în aplicare măsuri menite să combată poluarea aerului și traficul, cele mai importante fiind zonele cu emisii reduse, care împiedică accesul anumitor vehicule în centrul orașului. 

În prezent, Madridul mizează pe opțiuni de mobilitate personală mai ecologice pentru cei 3,4 milioane de locuitori ai săi, oferind locuitorilor care cumpără o bicicletă electrică jumătate din cost, până la o limită de 600 EUR, ca parte a programului Cambia 360 din Madrid. 

De fapt, măsura este parțial retroactivă, ceea ce înseamnă că și cei care au cumpărat o bicicletă electrică începând cu 3 octombrie 2023 pot aplica. 

Prețurile bicicletelor electrice variază foarte mult, dar, de obicei, se situează între 900 de euro și 5000 de euro.

Primăria din Madrid a alocat 150.000 de euro pentru această măsură, așa că trebuie să vă grăbiți dacă intenționați să profitați de ofertă, deoarece fondurile sunt limitate și măsura este valabilă doar până la 30 septembrie. 

Doar bicicletele electrice echipate cu un motor electric auxiliar cu o putere nominală continuă maximă mai mică sau egală cu 250 de wați pot fi subvenționate. 

Este recomandabil să verificați la vânzător dacă bicicleta electrică pe care o aveți în vedere îndeplinește aceste condiții și altele, cum ar fi faptul că nu poate fi propulsată exclusiv de motor, că are o putere care scade progresiv și că motorul se oprește înainte de a atinge 25 km/h.

Din păcate, subvenția nu se aplică bicicletelor electrice second-hand, iar bicicletele electrice nu pot fi vândute în cei doi ani care urmează achiziționării lor. 

Atât cumpărătorul, cât și vânzătorul pot solicita subvențiile pe acest site. 

Subvenția nu acoperă taxele sau eventualele accesorii, potrivit publicației The Local.

Pentru a aplica, trebuie să aveți peste 18 ani și să fiți înregistrat ca rezident în Madrid (padrón). 

Având în vedere că vânzările de vară au început în Spania, această subvenție ar putea însemna economii mari pentru cei din capitala spaniolă care doresc să cumpere o bicicletă electrică. 

Industria mondială a bicicletelor electrice și-a revenit după lipsurile grave cu care s-a confruntat în timpul pandemiei Covid-19, iar prețurile au scăzut în medie cu 13 % în 2024.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel